28 oktober 2009 door Coen in 'Nieuws''

De FIS World Cup is weer begonnen. Afgelopen weekend klonk in het Oostenrijkse Sölden het startschot voor een nieuw seizoen vol helden, schlemielen, drama en triomf. De eerste editie van de reuzenslalom was gelijk met al deze ingrediënten doorspekt.

De dames

Op zaterdag 24 oktober verschenen de dames aan de start. De Italiaanse Denise Karbon dook als enige onder de 1.12, maar de Finse Tanja Poutiainen hield de schade beperkt met de tweede tijd. Na de tweede run had Poutiainen beslag gelegd op de eerste plek en was ook de Oostenrijkse Kathrin Zettel Karbon voorbij gestreefd.

Nicole Hosp

De ongelukkige Nicole Hosp nam de dramatiek voor haar rekening. Haar rentree na een lange afwezigheid door een gescheurde kruisband was van korte duur. Na twintig seconden begaf nu haar andere kruisband het, waardoor de Olympische Winterspelen aan haar neus voorbij gaan. Fysiek kwetsbaar, maar mentaal onkreukbaar, want ze was in no-time alweer bezig met de volgende kans op eremetaal: de wereldkampioenschappen van 2011 in Garmisch. Het is haar gegund.

De heren

De heren mochten op zondag aan de bak. De oude rot Didier Cuche, de meest ervaren deelnemer van het veld en ruim vijftien jaar ouder dan de jongste deelnemers, was iedereen te snel af en dook als enige (ruim) onder de 1.10 met een tijd van 1.09.89. Daar kwam ook in de tweede run niemand meer aan, want toen was de 1.11.39 van de Noor Kjetil Jansrud goed voor de hoogste klassering. Opgeteld bij zijn eerste tijd, kwam Jansrud net te kort voor een podiumplek, want naast winnaar Cuche mochten de Amerikaan Ted Ligety en de Zwitser Carlo Janka het zilver en het brons in ontvangst nemen.

Uitslag dames

Uitslag heren

Op 14 en 15 november staat in Levi, Finland de eerste slalom van het seizoen op het programma. Live te volgen op Eurosport, na te lezen op Snowplaza.nl!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!