Skip to navigation Skip to main content

Bereid je voor, voorkom blessures!

1282 - Bereid je voor, voorkom blessures! (1)

Wintersport heeft de reputatie een risicovolle bezigheid te zijn. Iedere frequente wintersporters is op één of andere manier wel bekend met het fenomeen gipsvlucht, heeft een mening over de helmplicht en heeft wel eens een akelige rotsmak gemaakt. Toch valt het met de risico’s best mee, helemaal nu je ze met gratis advies en voorlichting tot een minimum kunt beperken.

Niet vaker, wel vaker ernstig

Wintersporters lopen niet meer kans zich te blesseren dan andere sporters, wel zijn de blessures vaker ernstig, zo is gebleken uit een onderzoek van de Nederlandse Skivereniging in samenwerking met TNO. Zestig procent van de gevallen vraagt om medische behandeling en in twaalf procent is er zelfs een chirurgische ingreep nodig. Knieën, enkels en polsen moeten er het vaakst aan geloven.

Voorkomen

Toch zijn veel van deze blessures te voorkomen. Slechts een fractie van de wintersporters gaat goed genoeg voorbereid op pad. Zonde, want met een gedegen voorbereiding kan de kans op letsel aanzienlijk worden verkleind. Hoe dit het beste aan te pakken? Dat lees je op www.voorkomblessures.nl. Hier wordt aan de hand van een vragenlijst een profielschets van je gemaakt, waarna er gekeken wordt naar je kennis en je gebruiken. Zo krijg je niet alleen precies te zien hoe jouw voorbereiding te optimaliseren, maar krijg je bovendien verschillende nuttige weetjes en tips voorgeschoteld. Handig, want ook wat blessures betreft, is voorkomen beter dan genezen!

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!