15 oktober 2009 door Inge in 'Algemeen''

Herman Maier

Hermann Maier, ook wel de ‘herminator’ genoemd, heeft een punt achter zijn carrière gezet. Tijdens een persconferentie kondigde hij geëmotioneerd aan dat het topniveau niet langer haalbaar is voor hem.


Een van de beste Alpineskiërs ooit

De Oostenrijker wordt gezien als één van de grootste alpineskiërs van de laatste jaren. Hij won in 1997 zijn eerste wereldbekerwedstrijd en behaalde in totaal 54 wereldbeker overwinningen. Hij won drie WK-titels, waaronder de afdaling (1999), Super G (1999) en de reuzenslalom (2005). De kroon op zijn loopbaan wordt gevormd door twee gouden medailles op de Olympische Spelen van 1998.

Brokkenpiloot

De alpineskiër kwam er in zijn loopbaan niet zonder kleerscheuren vanaf. In 1998 kwam Maier zwaar ten val op de Olympsiche afdaling (zie filmpje) en verbaasde daarna iedereen door de Super G en de reuzenslalom op zijn naam te schrijven. In 2001 kreeg Hermann een zwaar motorongeluk, dat hij maar net overleefde. Het zag er lange tijd naar uit dat zijn been geamputeerd moest worden, maar dit kon door de artsen vermeden worden. Na een lange revalidatie keerde de alpineskiër terug aan de top. En nu is het voorbij. De afgelopen weken was hij in training voor komend seizoen, hij voelde zich goed en fit, maar besloot hij ‘ik wil gezond blijven en daarom is dit het juiste moment om te stoppen’.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!