30 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Het gerucht ging al een tijd rond, maar onlangs is bevestigd dat het Franse wintersportdorp Les Deux Alpes op zoek is naar een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaren, Deux Alpes Loisirs (DAL), willen meer dan de helft van de aandelen verkopen. Interesse?

Deux Alpes Loisirs

De huidige eigenaren, Deux Alpes Loisirs, hebben Les Deux Alpes gemaakt tot wat het nu is: een populair wintersportgebied met meer dan 200 km piste en uitstekende voorzieningen. Het verhaal gaat dat zij tot 80% van de aandelen willen verkopen. Of dit waar is, is niet bevestigd, maar een feit is dat Deux Alpes Loisirs zich geen eigenaren meer mogen noemen van Les Deux Alpes, wanneer er een koper is gevonden.

Les Deux Alpes van bovenaf.

Goed nieuws voor Les Deux Alpes

De verandering van eigenaar betekent hoogstwaarschijnlijk goed nieuws voor Les Deux Alpes. Overnames gaan veelal gepaard met nieuw investeringen, wat ten goede komt aan het plezier van de wintersporter. Een puntje van aandacht is al door de huidige eigenaren meegegeven: een vernieuwing van de 35-jaar oude Diable lift die toegang geeft tot de mooie zwarte ‘Diable’ piste.

Interesse?

Heb je geld over en heb je interesse? Dan kun je misschien een bod uitbrengen en wie weet word jij de gelukkige eigenaar van een echt wintersportgebied. Voor degenen die niet genoeg geld hebben, maar wel graag eigenaar willen zijn van een skiresort; je kunt altijd nog Ski Resort Tycoon spelen...

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!