25 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport in Italië betekent ontspanning voor de hele familie. Wat dat betreft geven de Italianen graag het goede voorbeeld; ruim ontbijten, koffie drinken, uitgebreide lunch en tussendoor wordt er een afdaling gemaakt.

3 wensen in vervulling

Op zoek naar een vakantie die drie wensen tegelijk vervult? Plezier voor kinderen, ontspanning voor mama en actie voor papa? Dan is Val Gardena de bestemming, één grote speeltuin voor de kinderen. Skiën, sleeën, wandelen en spelen in de sneeuw; verveling komt hier niet voor. Voor de allerkleinsten is er een kinderopvang. Ook in Trafoi kunnen ouders ontspannen terwijl de kinderen worden vermaakt met sneeuwpoppen en iglo’s bouwen. Of spelenderwijs leren skiën door de skileraren van de kinderskischool.

De ideale skiberg

Met brede en gemakkelijke pistes is Alta Badia de ideale skiberg voor families. In de skischolen maken de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en leren zij skiën. Breng je je kinderen naar de skischolen Corvara, La Villa of Badia? Dan wordt er de hele dag voor ze gezorgd. Hebben de kleintjes genoeg van het skiën? Dan zijn er nog genoeg winterse avonturen te beleven; sneeuwbalgevechten, sneeuwpoppen bouwen of sleetje rijden. Er gelden ook regelmatig familiekortingen in dit gebied. In het Val di Sole hoeven kinderen tot 8 jaar niet te betalen voor hun skipas en in bepaalde actieweken zijn kinderen tot 8 jaar helemaal gratis. Er is babysitting aanwezig, snowparks voor de kleintjes en een kinderskischool.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!