28 september 2009 door Coen in 'Stellingen', Materiaal''

Meer nog dan bij veel andere sporten, is een goede uitrusting bij het skiën absolute noodzaak. Je wilt het niet koud krijgen op de berg, je wilt geen blessures oplopen en je wilt al helemaal niet in je drang naar snelheid worden belemmerd. Belangrijke afweging-en die zonder pardon overboord gaan wanneer de moeder aller essenties ten tonele verschijnt: “how do I look?”

Mode

Als de geschiedenis ons iets leert, is het wel dat modeverschijnse-len volgens een periodiek systeem vroeg of laat altijd weer boven komen drijven. Wijde pijpen, strakke pijpen, teenslippers en allstars zijn op elk willekeurig tijstip bijna hot of net weer uit de gratie. Het kan dan ook niet lang meer duren of het jumpsuit maakt zijn rentree op de witte velden. Godzijdank!

Knipoog

Tussen al het goeds dat de tachtiger jaren ons gebracht hebben, neemt het skipak een bescheiden plaats in en dat is volledig ten onrechte. In sommige geïsoleerde dorpjes komt nu nóg wel eens een zonderlinge gestalte voorbij in een vaal broekpak dat in een ver verleden met markeerstiften lijkt te zijn ingekleurd. Als een knipoog naar die mooie tijd waarin skiërs zich massaal in het neon hulden om tot op astronomische snelheden goed zichtbaar te blijven voor het blote oog.

Overbodig

Allerhande technologische ontwikkelingen in de ski- en zonnebril-lensector hebben deze functionaliteit overbodig gemaakt en daar-mee dit carnavaleske gebruik de nek omgedraaid. Zonde, maar niet onoverkomelijk! Ook de mode moet soms een duwtje in de juiste richting hebben, en daarom pleit ik voor een grondige herwaarde-ring van het schitterende skipak. Het is even lastig op het toilet, maar met de “how do I look”-factor zit het je te allen tijde geramd.
En dat is ook wel eens lekker!

Een mooi exemplaar gespot? Stuur je foto naar redactie@snowplaza.nl en we plaatsen hem op het weblog!

door Wacko Jacko op 1 oktober

En al helemaal in voor een "Gaper day "door caroline op 16 november

Ik heb nog een dress the bone liggen, heel lekker pak.door Mark op 3 maart

Ricardo, Ik ga woensdag skieen en ben opzoek naar een retro pak. Kan ik die van jou lenen?door sharon van kempen op 23 december

Voor een fout feestje ben ik op zoek naar zo'n oud skipak, waar kan ik ze vinden, iemand een idee, ongeveer mt 50/52 heer!!! Thanxdoor ricoo op 28 december

new kids in de sneeuw, hahadoor bart op 7 december

Ook op zoek naar een fout/ jaren 80 ski pak voor een feestje mt 44 V en/of XXL M Heb je nog wat liggen, mail me maar op bartje_81apenstaartjehotmailpuntcomdoor Ben De Wit op 16 december

Ik heb net een 2e hands Killy skipak gekocht op Marktplaats E. 30,00 en helemaal top !door Donkertje op 8 maart

Ik zoek een fluroiserend skipak maat 40-42 dames. Vertrek volgende week!Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen