28 september 2009 door Coen in 'Stellingen', Materiaal''

Meer nog dan bij veel andere sporten, is een goede uitrusting bij het skiën absolute noodzaak. Je wilt het niet koud krijgen op de berg, je wilt geen blessures oplopen en je wilt al helemaal niet in je drang naar snelheid worden belemmerd. Belangrijke afweging-en die zonder pardon overboord gaan wanneer de moeder aller essenties ten tonele verschijnt: “how do I look?”

Mode

Als de geschiedenis ons iets leert, is het wel dat modeverschijnse-len volgens een periodiek systeem vroeg of laat altijd weer boven komen drijven. Wijde pijpen, strakke pijpen, teenslippers en allstars zijn op elk willekeurig tijstip bijna hot of net weer uit de gratie. Het kan dan ook niet lang meer duren of het jumpsuit maakt zijn rentree op de witte velden. Godzijdank!

Knipoog

Tussen al het goeds dat de tachtiger jaren ons gebracht hebben, neemt het skipak een bescheiden plaats in en dat is volledig ten onrechte. In sommige geïsoleerde dorpjes komt nu nóg wel eens een zonderlinge gestalte voorbij in een vaal broekpak dat in een ver verleden met markeerstiften lijkt te zijn ingekleurd. Als een knipoog naar die mooie tijd waarin skiërs zich massaal in het neon hulden om tot op astronomische snelheden goed zichtbaar te blijven voor het blote oog.

Overbodig

Allerhande technologische ontwikkelingen in de ski- en zonnebril-lensector hebben deze functionaliteit overbodig gemaakt en daar-mee dit carnavaleske gebruik de nek omgedraaid. Zonde, maar niet onoverkomelijk! Ook de mode moet soms een duwtje in de juiste richting hebben, en daarom pleit ik voor een grondige herwaarde-ring van het schitterende skipak. Het is even lastig op het toilet, maar met de “how do I look”-factor zit het je te allen tijde geramd.
En dat is ook wel eens lekker!

Een mooi exemplaar gespot? Stuur je foto naar [email protected] en we plaatsen hem op het weblog!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen