22 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Hoewel Italië als wintersportland in vrijwel elke categorie goed scoort, is het aanbod voor de echt ervaren skiër toch wat mager-tjes. De meeste skigebieden laten zich kenmerken door brede, vriendelijke vlaktes waar vooral heerlijk op gecruised kan worden. Buffelen is er nauwelijks bij. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen!

Pareltjes

Monte Rosa herbergt een aantal pareltjes voor de ervaren skiër. Van Passo Salati loopt een ongeprepareerde route naar Alagna, die alleen onder toezicht van een gids mag worden gemaakt. Vanuit Alagna kun je met een kabelbaan naar de Punta Indren. Hier begint de zeven kilometer lange, zwarte Balmapiste, die net als de zwarte woudafdaling van de Palasinaz, zeer de moeite waard is.

Watertanden

In het Val di Sole kunnen experts terecht in het skigebied Ponte di Legno. In de juiste omstandigheden is ook de ongeprepareerde Pisgana afdaling hier naartoe voor ervaren skiërs om van te water-tanden. Een gids is hier wel een must!

De mooiste sneeuw

Van alle dorpen die grenzen aan de beroemde Sellaronda, beschikt Arabba over het meest uitdagende terrein. Blauw is hier vaak donkerblauw en rood soms eerder lichtzwart. De zwarte en rode pistes op de Porta Vescovo zijn voor elke ervaren skiër de moeite waard. Hier schijnt bovendien de mooiste sneeuw van de Dolo-mieten te vallen.

Tips & Aanvullingen

Natuurlijk zijn er meer skigebieden voor experts in Italië. Maak ons dus vooral deelgenoot van jouw favoriet!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!