18 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Zwitserland heeft geen naam hoog te houden wat après-ski betreft. Toch kennen de Zwitsers wel après-ski, maar op een iets andere manier. Hier vind de après-ski namelijk vaak aan tafel plaats. Met gerechten als raclette en kaasfondue is het laat voordat je er erg in hebt.

Après-ski en nightlife

Met 12 barren en discotheken herbergt Verbier een goede après-ski en nachtleven. Wanneer je van je board of ski’s afstapt kun je een bezoekje brengen aan de Pub Mont-fort, vlakbij de gondel, een favoriet onder de Britten. Het Engelse accent wordt doorgevoerd in de Big Ben Pub vlakbij de gondel en The Nelson Pub, dat meer in het centrum ligt. Ook Davos, dat geniet van haar faam als kuuroord, biedt de liefhebbers van après-ski meerdere mogelijkheden. Je kunt na je fondue- of gourmetavond tot in de vroeg uurtjes doorzakken in één van de clubs of bars met internationale flair. Daarnaast is er nog het mondaine Saas Fee met een echte ‘après-ski straat’. Hier vind je vele restaurants en bars met terrasjes die de laatste zonnestralen meepikken. Nesti’s Ski Bar is over het algemeen druk bezocht en zeer populair. De Iglu Bar is een goed alternatief om binnen te zitten.

Rustige après-ski

Alhoewel Crans Montana beschikt over meer dan 50 restaurants en vele bars, echte levendige après-ski is hier niet te beleven. De bezoekers van dit dorp kan dit echter niet echt deren. Ook kun je je een avondje vermaken in het casino.

Dit was weer het laatste weblogartikel over Zwitserland, maar niet getreurd, de wintersportoriëntatieweken lopen nog maar liefst twee weken door! Volgende week kom je alles te weten over Italië en in de week daarna volgen nog een paar specials. Als je dan nog niet weet waar je heen moet....

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!