Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: aanhoudende sneeuwval en kou in het Sauerland

12598 - Alpenweer: aanhoudende sneeuwval en kou in het Sauerland (1)

Terwijl in Nederland de sneeuwperikelen voorbij zijn gaat de sneeuwval in de Alpen de komende dagen gewoon door. Natuurlijk zijn er ook droge momenten en soms is het erg zacht, waardoor de neerslag vaak ook als regen valt. Al met al ziet het weerbeeld er wisselvallig uit, waardoor het op de pistes niet altijd even prettig zal zijn, ook omdat het soms stevig waait. Een langere periode van hogedruk en dus rustig weer zit er voorlopig nog niet in, daarvoor is de atmosfeer te turbulent de komende dagen. Ook in het Duitse Sauerland is het nog altijd volop winter. Er valt regelmatig sneeuw en de temperaturen blijven onder nul.

Vanavond sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

Vandaag is het wel betrekkelijk rustig in de Alpenlanden, vooral in Oostenrijk is er flink wat ruimte voor de zon. In Frankrijk en Zwitserland neemt in de middag de bewolking toe en vanavond gaat het sneeuwen boven de 1300 meter. Ook in Vorarlberg gaat weer sneeuw vallen. Morgen is er sprake van sneeuwbuien en vooral in de westelijke Alpen valt geregeld sneeuw. Het gaat in de bergen stormachtig waaien uit het zuidwesten of westen en ook zijn er forse windstoten mogelijk. Aan de Italiaanse kant van de Alpen blijft het overwegend zonnig en is het vrij zacht.

Sneeuwbuien in het weekend

Vrijdag en in het weekend blijft het wisselvallig met nu en dan sneeuwbuien. De meeste buien vallen in het westen en het noorden van de Alpen. Tussen de buien door is er af en toe zon. De zuidelijke Alpen hebben het vaakst zon. Daar is het zacht met een graad of 9. Elders is het rond 2 graden en daalt de sneeuwgrens tot zo'n 500 meter. Na het weekend houdt het wisselende weer aan en vooral maandag en dinsdag kan er weer veel sneeuw vallen.

Garmisch-Partenkirchen

Sneeuw en kou in het Sauerland

Niet alleen in de Alpen valt er de komende periode sneeuw. Ook in het Sauerland is er sprake van sneeuwbuien de komende dagen, waardoor het sneeuwdek verder kan aangroeien. De temperaturen in het Sauerland liggen nog altijd onder het vriespunt, waardoor ook de sneeuwkanonnen kunnen blijven draaien. Inmiddels ligt er een mooi laagje sneeuw in Winterberg (40 cm), en zijn er 15 liften geopend. Prima omstandigheden om hier van het weekend even te gaan skiën! Ook dichter bij huis blijven de wintersportgebieden dus gewoon open.

Winterberg, Brembergkopf

Klik hier voor de webcams in Winterberg >

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.