8 december 2017 door Miranda in 'Nieuws''

Skigebied Winterberg opent met verse sneeuw

Vanaf vandaag is het skigebied van Winterberg geopend! Op dit moment draaien er al 6 skiliften, het sneeuwt én er is bijna niemand op de pistes... Wat doen we hier nog? De afgelopen jaren heeft de seizoenstart er in Winterberg nog nooit zo goed en winters uit gezien. Regelmatig werden de pistes geopend met alleen kunstsneeuw uit de sneeuwkanonnen, waardoor je kon skiën op witte banen door een groen landschap. Hoe anders is dat dit jaar. Ook voor de komende dagen is er wederom sneeuw voorspeld. Dus, heb je niks te doen dit weekend: stap in de auto en ga naar Winterberg!

6 liften geopend

Sinds vanochtend draaien er 6 liften in het skigebied van Winterberg:

 • Quickjet, 6-persoons stoeltjeslift
 • Poppenberg, 8-persoons stoeltjeslift
 • Büre-Herrloh, 6-persoons stoeltjesloft
 • De twee 'rollende tapijten' Poppenberg II
 • Rauher Busch, 4-persoons stoeltjeslift
 • Skilift Poppenberg Winterberg

  Slechts een paar wintersporters op de piste van de Poppenberglift

  Erg rustig op de pistes

  Met verbazing keek ik vanochtend naar de webcams in het skigebied van Winterberg. Er zijn slechts een paar skiërs op de piste, terwijl het er serieus goed uitziet! Blijkbaar hebben de Duitsers nog geen dagje vrij genomen om te genieten van de eerste sneeuw. Momenteel sneeuwt het weer in Winterberg en ook voor de komende dagen is er behoorlijk wat verse sneeuw voorspeld. Op maandag lijkt de sneeuwgrens even wat omhoog te kruipen, maar daarna wordt het gelukkig weer kouder. Prima vooruitzichten voor de kerstvakantie dus!

  Skilift Rauher Busch Winterberg

  Bij de skilift Rauher Busch is het ongekend stil

  Büre-Herrloh Winterberg

  De bomen worden steeds witter bij Büre-Herrloh

  Quick Jet Winterberg

  Het sneeuwt flink in Winterberg

  weer Winterberg

  De weersvoorspelling ziet er prima uit voor Winterberg

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.