20 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Als ervaringsdeskundige op het gebied van “wintersporten in Ita-lië” is deze vraag voor mij een fluitje van een cent. Niet gehinderd door enige vorm van objectiviteit kan ik rustig stellen dat Dol op de Dolomieten

De Dolomieten vormen een bergketen in het zuidelijke deel van de Alpen. Typerend voor deze bergketen zijn de indrukwekkende rots-partijen die vanuit elk skigebied goed zichtbaar zijn. Die skigebie-den laten zich op hun beurt kenmerken door het hoge niveau van de pistepreparatie, de lange toegankelijke afdalingen en de vele gezellige berghutjes waar vaak heerlijk kan worden gegeten.

De hele familie

De meeste Italiaanse skigebieden zijn overwegend toegankelijk. Jong en oud, skiërs en snowboarders, iedereen kan hier goed uit de voeten. Wintersport is hier dan ook een vorm van ontspanning voor de hele familie. Italianen geven wat dat betreft graag zelf het goede voorbeeld: eerst ruim ontbijten, lekker aan de koffie, een uitgebreide lunch gevolgd door een glaasje wijn, en tussendoor wordt er nog wel eens een afdaling gemaakt. Bijkomend voordeel van deze ontspannen instelling, is dat de pistes vooral ’s ochtends en in de namiddag heerlijk rustig zijn!

Sellaronda

De Sella is een enorm bergmassief in de Dolomieten, waar in bei-de richtingen omheen geskied kan worden. Dit zijn tochten van ongeveer een halve dag, die grote bekendheid genieten onder de naam Sellaronda. Deze tochten die de skigebieden

De moeite waard

Naast eerdergenoemde gebieden telt Italië nog tal van andere be-stemmingen die om uiteenlopende redenen zeer de moeite waard zijn: het charmante dorp Morgen: waar moeten beginners en gevorderden in Italië naartoe?

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen