15 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Dat de traditionele Zwitsers nog wel eens wat achter de feiten aan willen slenteren met bijvoorbeeld hun liftsystemen, staat in schril contrast met de overtuiging waarmee ze het snowboarden hebben omarmd. Voor de beste funparken in Europa, moet je in Zwitserland zijn.

De beste parken

Flims, Laax & Falera duikt voor de derde maal op rij in deze Zwit-serland-week op. Naast beginnende en gevorderde skiërs zitten ook snowboarders hier geramd. Het funpark op de Alp Stätz is van topkwaliteit. Hetzelfde kan gezegd worden van de verschillende parken in de Jungfrau Region.

Les Portes du Soleil en Les Quatre Vallées beschikken over een keur aan parken en andere faciliteiten en het Brunni Park in Engel-berg is crème de la crème. De funparken van andere Zwitserse wintersportgiganten als Zermatt en Saas-Fee doen hier trouwens niet voor onder.

Parken & Off-piste

Naast hun voorliefde voor duizeling-wekkende stunts op dubieuze obsta-kels, delen de meeste snowboarders een voorkeur voor ongeprepareerd terrein. Beide zaken gaan in Zwitser-land vaak hand in hand, zoals in Davos/Klosters en St. Moritz. Plaatsen als deze rechtvaardigen de typering van Zwitserland als Europa's onbetwiste “Snowboardheaven”.

Tips & aanvullingen

Snowboardgebied in Zwitserland gemist? Laat het even weten!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!