14 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Zwitserland telt een heel aantal dorpen waar gevorderde skiërs perfect uit de voeten kunnen. Skigebieden die een grote verschei-denheid aan pistes bevatten, in elk geval variërend van de kleu-ren lichtblauw tot donkerrood. In veel van deze gebieden kunnen beginners, experts en snowboarders trouwens ook prima terecht.

Davos/Klosters

De fameuze wintersportgrootheden Davos en Klosters delen een skigebied waar de gevorderde skiër het water van in de mond loopt. Alle bergen die deze dorpen omringen bevatten magnifieke afda-lingen om heerlijk op te ‘cruisen’. Toegankelijke varianten om lekker te knallen en pittige stukken om ervaring op te doen.

St. Moritz

Wellicht het meest exclusieve skidorp in Zwitserland is gevorderde skiërs op het lijf geschreven. St. Moritz is op vele vlakken van het ni-veau crème de la crème en ook de heerlijke blauwe en rode pistes voldoen glansrijk aan dat predikaat. St. Moritz staat voor ontspannen skiën voor liefhebbers.

Andere opties

Ook de rode pistes van Crans-Montana zijn voor skiërs met een beetje ervaring prima te doen. De pistes zijn bovendien breed en overzichtelijk, dus hier geen nare verrassingen. Grindelwald deelt haar aantrekkelijke skigebied met Wengen. Lange toegankelijke pistes zover je kijken kunt. Het skigebied van Flims en Laax is behalve voor beginners ook voor deze doelgroep zeer de moeite waard.

Tips en aanvullingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer skigebieden voor gevorderden in Zwitserland. Maak ons dus vooral deelgenoot van jouw favoriet!

Morgen in wintersportoriëntatieweek 3 op het weblog: waar kunnen experts in Zwitserland terecht? En snowboarders?

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!