8 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Poederhellingen en funparks, staan hoog op het verlanglijstje van snowboarders. Er zijn een aantal wintersportgebieden in Frankrijk die bestempeld kunnen worden als echte ‘snowboardgebieden’. Inclusief een groot off-piste aanbod en funpark. Hier vind je ze.

Beste snowboardbestemming

Door sommigen bestempeld als de beste snowboardbestemming van de Alpen; Les Deux Alpes. Les Deux Alpes beschikt over een goed onderhouden funpark met half-pipe, spine en diverse jumps in de Secteur La Toura op 2600 meter. Ook ligt er een boardercross, waar geregeld wedstrijden op georganiseerd worden. In de zomer wordt er een funpark gebouwd op 3200 meter.

Funpark van Les Deux Alpes

Meer dan welkom

In Les Arcs zijn snowboarders meer dan welkom. Hier vind je een groot snowpark met diverse jumps en een boardercross. Verder is er vlakbij Arc2000 een half-pipe, die een aantal dagen van de week ook ’s avonds geopend is. Er is ook een mooi off-piste gebied waar snowboarders zich uit kunnen leven. Ook Tignes beschikt over een off-piste paradijs. De ongeprepareerde pistes, waar nog niemand anders is geweest, zijn een droom voor menig snowboarder. Daarnaast heef Tignes ook gewoon een funpark met een halfpipe van 70 meter.

Houd je niet van spectaculaire sprongen en off-piste hellingen? Houd je liever je benen aan de grond? Bezoek dan morgen het Snowplaza weblog met een special over langlaufen en wandelen in Frankrijk.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!