14 september 2009 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

De Zwitserse Alpen bieden plaats aan vakantiegangers in alle soorten en maten. ’s Zomers komt men hier om te wandelen, te fietsen of te klimmen en ’s winters kleuren skiërs en snowboar-ders de bergen bont. Wintersporters van alle niveaus kunnen in Zwitserland terecht. Beginners bijvoorbeeld hier:

Flims, Laax & Falera

Falera ligt een beetje geïsoleerd, maar heeft een eigen stoeltjeslift die het dorp met het skigebied van de grotere plaat-sen Flims en Laax verbindt. Dit gebied is goed uitgerust voor beginnende wintersporters met oefenpistes op de Crap Sogn Gion en de Nagens. Daar-naast telt het gebied een aantal lange, aangename blauwe pistes waar in alle rust ervaring kan worden opgedaan.

Saas-Fee

Eén van Zwitserlands bekendste skiresorts is het chique Saas-Fee. De zogenaamde “Parel van de Alpen” is een traditioneel, autovrij dorp waar vooral beginnende skiërs perfect op hun plaats zijn. Aan de rand van het dorp ligt een mooi oefengebied dat net genoeg uit de route ligt om gevrijwaard te zijn van verdwaalde snelheidsdui-vels. Vanaf hier is het maar een kleine stap naar het toegankelijke blauw op de Felskinn, boven Morenia. Het is raadzaam de lift te gebruiken om terug in het dorp te komen.

Oefenpiste in Wengen

En verder

Een ander Zwitsers dorp waar beginners goed terecht kunnen is Arosa. De eenvoudige pistes op de Tschuggen zijn zeer geschikt, maar soms wat druk. Inner-Arosa is rustiger, hier maken vooral kinderen hun eerste meters. Adelboden beschikt over een aantal aangename oefenpistes en Villars-sur-Ollon heeft meer dan genoeg terrein waar onervaren skiërs uitstekend uit de voeten kunnen.

Tips en aanvullingen

Zoals elke dag in de Snowplaza wintersportoriëntatieweken zijn ook nu tips en aanvullingen meer dan welkom!

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.