8 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Frankrijk is hét land voor experts! Uitdagende zwarte afdalingen, met en zonder buckels, een groot off-piste aanbod en afdalingen voor de echte snelheidsduivels, je vindt ze in Frankrijk. Nieuwsgierig naar welke wintersportgebieden over al deze ingrediënten beschikken?

Veelzijdig

Les Arcs is zo’n veelzijdig skigebied dat het eigenlijk in geen enkele categorie zou misstaan en dus ook niet in de categorie ‘skiën voor experts’. Wat Les Arcs voor experts dé bestemming maakt zijn de gitzwarte pistes boven Arc 2000 en het veelzijdige off-piste aanbod. Ook L'Alpe d'Huez is zeer veelzijdig op het gebied van sport. Deze wintersportplaats is niet alleen een uitdaging op de fiets, maar met haar lange zwarte afdalingen en het serieuze off-piste aanbod komt elke durfal in dit gebied aan zijn trekken. Veel pistes die ze hier ‘rood’ noemen, worden in andere skigebieden ‘zwart’ genoemd

Groot en bekend

Één van de grootste en bekendste skigebieden van Frankrijk is Tignes, tevens ook het hoogstgelegen skigebied. Gelegen op 2100 meter is dit een ideaal uitgangspunt voor expert skiërs. Tignes staat bekend om haar grote terreinvariëteit en ongekend off-piste aanbod met liftservice, ideaal voor avontuurlijke experts.

Geen officiële pisten

La Grave is een bijzonder skigebied. Hier bestaan namelijk geen officiële pisten. Een unieke ervaring voor ervaren wintersporters. Naar beneden langs extreme afdalingen, allemaal off-piste. Dit is geen aanrader voor families met kinderen en beginners.

Te veel om op te noemen

Dat experts in Europa vooral in Frankrijk aan hun trekken komen, blijkt wel uit het aantal bestemmingen waar ze hier terecht kunnen. Dorpen als Chamonix en >'>Val d'Isère doen voor geen van eerder-genoemde opties onder. Met uitzondering misschien van La Grave...

Natuurlijk is deze lijst allerminst compleet. Tips en aanvullingen worden dan ook zeer op prijs gesteld!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!