7 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Frankrijk is het land van de grote skigebieden. Deze skigebieden hebben voor ieder wat te bieden, dus ook voor gevorderden. Vraag je je af of je een gevorderde skiër bent? Een korte omschrijving: je bent in ieder geval al een paar jaartjes van de ‘schneepflug’ af, maar je suist ook nog niet ongeremd de zwarte piste af... Wil je weten waar je dan terecht kunt?

De efficiëntste wintersportfabriek van de Alpen

De titel ‘efficiëntste wintersportfabriek van de Alpen’ wordt toegeschreven aan het wintersportdorp Avoriaz. In Avoriaz bestaan geen wegen, enkel skipistes. Het gebied van Avoriaz behoort tot ‘Les Portes du Soleil’, oftewel ‘de Poorten van de Zon’, met 650 km piste. Genoeg uitdaging voor de gevorderde kilometervreters onder ons en met 40% rode afdalingen, komt de gevorderde wintersporter hier wel aan zijn trekken.

Uitdagende rode afdalingen

Les Menuires maakt deel uit van Les Trois Vallées, een enorm skigebied met maar liefst 600 km piste. Op de Mont de la Chambre vind je pistes die ideaal zijn voor licht gevorderden. Iets meer ervaren? Ga dan naar de Pointe de la Masse, waar een aantal uitdagende rode afdalingen voor gevorderden te vinden zijn. Ook Tignes is bij uitstek geschikt voor gevorderden. Je vind hier uitdagende rode afdalingen, steile pistes en pistes op zuidhellingen, ondersteund door een uitstekend liftsysteem. Daarnaast zal Les Arcs de gevorderde skiër zeker niet teleurstellen. Dit gebied kent veel uitdagende rode pistes. Voor de goede skiërs onder ons is Arc 2000 een goed uitgangspunt, met de Aiguille Rouge in de buurt. Daarnaast is Les Arcs via de Vanoise Express met La Plagne verbonden, waardoor een groot skigebied is ontstaan waarin je genoeg uitdaging kunt vinden.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!