7 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Frankrijk kent veel grote uitgestrekte skigebieden met honderden kilometers piste, welke je als beginner vaak niet nodig hebt. Toch bieden grote Franse skigebieden ook goede mogelijkheden voor de beginnende skiër. Wil je weten waar?

Klein maar fijn

Frankrijk kent naast de mega skigebieden ook een aantal kleine skigebieden, waar de beginner goed uit de voeten kan. La Clusaz is zo’n skigebied. Beginners bevinden zich hier het liefst op het hoogplateau van het Massif de Beauregard, met mooie, eenvoudige en zonnige pistes. Ook het Franse Valmorel, dat een originele wintersportplaats is met een opvallende bouwstijl. Het is een goed uitgeruste wintersportplaats met een prettige sfeer, waarin je een actieve vakantie door kunt brengen. Met maar liefs 110 km aan blauwe pistes, van de in totaal 150 km piste, is dit skigebied ideaal voor de beginnende skiër.

Mooie blauwe pistes

Genieten van een groot skigebied op relatief eenvoudige pistes? Dat is ook een optie in Frankrijk. In het grote skigebied Paradiski vind je het wintersportdorp La Plagne. Dit dorp bestaat uit 11 kleinere dorpjes met allemaal hun eigen kenmerken. Het skigebied van La Plagne bestaat voor bijna 40% uit blauwe pistes. Ook zijn er veel pistes afgezet voor beginners en lesgroepjes, waarop je rustig kunt afdalen. Ook het grote en onder jongeren populaire Les Deux Alpes heeft beginnende skiërs veel te bieden. Op de sneeuwzekere gletsjer, waar zelfs in de zomer op wordt geskied, zijn vele blauwe pistes te vinden. Het voordeel hiervan is dat beginnende skiërs de mogelijkheid hebben om helemaal naar de top van het skigebied te gaan, waarna ze rustig af kunnen dalen. Ook is er een groene dalafdaling naar het dorp.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!