4 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Voor sommigen misschien wel het leukste onderdeel van de wintersport: de après-ski! In deze categorie heeft Oostenrijk een grote naam hoog te houden. In alle skigebieden zijn talloze uitgaansgelegenheden te vinden. De meningen zijn verdeeld over waar de après-ski het beste is, maar hier vind je in ieder geval een overzicht van de après-ski toppers.

Hossende menigten

We kennen allemaal de beelden wel, hossende menigten, pullen bier en geweldige après-ski hits. Voor de echte traditionele après-ski moet je in Gerlos zijn. Op de skischoenen genieten van jaren 80 hits, bier en bratwurst. Zeer populair onder de Nederlanders. Neem je de term après-ski niet al te letterlijk? In Mayrhofen beginnen ze al in de middag op de berg. In de vakanties kan bestellen in het Nederlanders en meezingen trouwens ook, denk aan meezingers van Gerard Joling en Jan Smit. Ook Kirchberg behoort tot de absolute toppers. In dit dorp is feest gegarandeerd. In de 'London Pub' en 'Café Boomerang' is het altijd gezellig. Nederlanders hebben hun eigen kroeg, de 'Eisbar'. Feesten met landgenoten kan ook prima in Hinterglemm, hier staan de kroegen om 16.00 uur vol en sluiten pas tegen diep in de nacht. Het naastgelegen Saalbach kent een wat stijlvollere après-ski en wordt voor een groot deel vertegenwoordigd door de jet-set.

Top après-ski

Wanneer we spreken over après-ski toppers mag Ischgl zeker niet ontbreken. Het seizoen begint met een fantastisch openingsfeest en daarna is het niet gedaan met het feest vieren. Hier is het altijd gezellig. De ‘Mooserwirt’ in Sankt Anton is een begrip in Oostenrijk en ver daarbuiten. Misschien wat aan de prijzige kant, maar wel altijd gezellig. Het ‘Ibiza van de Alpen’, oftewel Sölden, behoort tot de beste après-ski plaatsen van de Alpen. Dit dorp is erg populair bij jongeren.

Gezellige après-ski

Ben je niet zo van de massale après-ski, maar houd je wel van gezelligheid? Ga dan naar Westendorf. Hier word je niet met pubs en bars om de oren geslagen. In een typisch Oostenrijkse kroeg of buiten op het terras is het altijd gezellig. Tevens favoriet van één van onze Snowplaza medewerkers.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!