Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden voor experts in Oostenrijk

1236 - Skigebieden voor experts in Oostenrijk (1)

Oostenrijk dankt zijn populariteit als wintersportland niet aan het aantal zeer uitdagende gebieden. De meeste skigebieden in dit gezelligste deel van de Alpen zijn ideaal voor beginners en gevorderden, maar voor experts hebben bijvoorbeeld Franse en Zwitserse skigebieden vaak net iets meer te bieden. Gelukkig zijn er zoals altijd de nodige uitzonderingen:

Skigebieden voor experts

St. Anton am Arlberg ligt niet alleen geografisch in de buurt van de chique resorts Lech en Zürs. De exclusiviteit van dit gerenommeerde skidorp is van een zelfde niveau en ook qua pistekilometers maken de verschillende skigebieden elkaar weinig. St. Anton staat daarnaast bekend als een zeer geschikte bestemming voor ervaren skiërs. Er zijn pittige, zwarte afdalingen, buckelpistes en ongeprepareerde trajecten. Een uitstapje naar Stuben is ook zeker de moeite waard. Hier vinden experts nog verschillende spectaculaire opties om vergenoegd bij in de handen te wrijven.

 

 

Harakiri

Een skidorp dat in elke categorie goed scoort is Ischgl. Deze immens populaire bestemming beschikt over een gevarieerd skigebied dat ook voor experts genoeg pittigs te bieden heeft. Op de Palinkopf beginnen verschillende mooie afdalingen en ook in de rest van het gebied is van alles te vinden. Een ‘must’ voor experts in Oostenrijk is verder de ‘Harakiri’. Met een dalingspercentage van 78% wellicht Oostenrijks meest uitdagende afdaling. Mayrhofen is überhaupt zeer de moeite waard voor ervaren wintersporters.

 

 

Tips en aanvullingen

Natuurlijk zijn er nog andere skigebieden in Oostenrijk met genoeg uitdagingen voor ervaren skiërs. Tips en aanvullingen zijn van harte welkom!

Morgen in Oriëntatieweek 1 op het weblog: wandel- en langlauf-bestemmingen in Oostenrijk!

 

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!