3 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Hartstikke leuk, met de kids op wintersport naar Oostenrijk. Voorwaarde is wel dat de kinderen het ook naar hun zin hebben. Inmiddels hebben vele Oostenrijkse skigebieden zich gericht op families met kinderen, met een kinderskischool (veelal met Nederlandse leraren), kindercreche en een kindvriendelijk ingericht oefengebied. Benieuwd naar welke skigebieden het predicaat ‘kindvriendelijk’ verdienen?

Beste familieskigebied in de Alpen

Het Oostenrijkse Serfaus, Fiss & Ladis domineert vele top 10 nominaties wat betreft de categorie ‘familieskigebied’. Meerdere keren, door verschillende organisaties, uitgeroepen tot het beste familieskigebied in de Alpen. Onder andere in Serfaus hebben de kinderen hun eigen skigebied en restaurant. In Fiss en Ladis wordt de kinderen de fijne kneepjes van het skiën bijgebracht door pedagogisch geschoolde leraren in Bertas Kinderland, met vele kindvriendelijke faciliteiten en een kinderrestaurant ‘Bertas Kinderplaneet’. Ouders kunnen de verrichtingen van hun kids volgen op grote schermen in restaurant Sonnenberg.

Bertas kinderland in Fiss, Ladis

Andere kindvriendelijke toppers

Reith im Alpbachtal kan dan wel niet op alle punten tippen aan Serfaus, Fiss & Ladis, maar hoort zeker thuis in het rijtje kindvriendelijke skigebieden. Vele kindvriendelijke afdalingen maken dat dit gebied een perfecte skibestemming is voor families. Er is zowel kinderopvang als een kinderskischool aanwezig. Ehrwald is een familie-vriendelijk wintersportdorp in een sneeuwzeker gebied. De twee skigebieden Wetterstein en Ehrwalder Alm zijn ideaal voor beginners en kinderen. Met vele kinderpistes, kinderprogramma’s en skicurssussen mag ook het onder Nederlanders populaire Gerlos zich in het rijtje van kindvriendelijke skigebieden scharen.

Nog even een drankje doen als de kids op bed liggen? Of ga je zonder kinderen, maar met vrienden op wintersport? Kortom, als je benieuwd bent naar dé apres-ski bestemmingen in Oostenrijk, bezoek dan morgen het Snowplaza weblog met een special over apres-ski.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!