30 augustus 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

In de wintersport oriëntatieweken op het weblog van Snowpla-za.nl ligt er komende maand elke week een populair wintersport-land onder het vergrootglas. Deze week buigen we ons over de vraag: “Waarom Oostenrijk?” Elke dag komen er andere categorieën aan bod, dus houdt het blog goed in de gaten!

Wintersport

Het begrip ‘wintersport’ roept behalve sneeuw, bergen en skiën nog tal van associaties op: berghutjes, wienerschnitzels, stoeltjesliften, après-ski, wintertenen, pullen bier, lederhosen en glühwein bijvoor-beeld. Veel van die beelden zijn echter vooral op wintersport in

Oostenrijk nummer 1

Oostenrijk is onder Nederlanders wintersportland nummer 1. De warme, gezellige uitstraling van dorpjes als bijvoorbeeld Toch zijn er genoeg wintersporters die Oostenrijk mijden. Op het gebied van eindeloze pistes waar altijd sneeuw ligt, kunnen de Oostenrijkse skigebieden bijvoorbeeld niet tippen aan Franse resorts als Vooral niet naar Oostenrijk!

Laat ze maar. Laat die mensen maar denken dat ze vooral niet naar Oostenrijk moeten. Laat ze de rest van de week niet kijken welke Oostenrijkse dorpen en gebieden in de categorieën après-ski, kindvriendelijk, langlauf, snowboard, wandelen en skiën voor beginners, gevorderden en experts het hoogst scoren. Meer Oostenrijk voor ons!

Morgen meer over ‘skigebieden voor beginners en gevorderden’. In Oostenrijk natuurlijk.

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?