29 september 2009 door Yvonne in 'Recepten''

De beste beschrijving van Salzburger Nockerln stamt uit een oude schlager: "Zoet als de liefde, zacht als een kus". Het is een beroemd Oostenrijks recept van souffle met poedersuiker. Hieronder een heerlijk recept, zoals grootmoeder het maakte.

Ingrediënten:

  • 1 1/2 deciliter melk
  • 50 gram boter
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 eetlepel aardbeienconfituur

Bereiding:

  • Kook de melk met de boter.
  • Doe het halve vanillestokje erbij
  • Smeer een laagje aardbeienconfiture in een bakvorm en giet de gekookte melk er overheen
  • Klop de eierdooiers samen met de suiker tot schuim
  • Sla het eiwit tot vaste sneeuw
  • Voeg de eieren samen met de gezeefde bloem toe aan de eierdooiers
  • Maak met behulp van twee lepels bollen
  • Plaats deze in de vorm, maar haal eerst het vanillestokje eruit
  • Bak het geheel in een hete oven van ongeveer 250 ˚C
  • Na ongeveer 15 minuten is het klaar
  • Vanbinnen moet de Nockerln nog crèmig zijn
  • Bestrooi het rijkelijk met poedersuiker
  • Dien de Salzburger Nockerln meteen op

Even terug naar dat sfeervolle hotelletje in de Oostenrijkse Alpen. Even genieten van een heerlijk dessert.

Eet smakelijk!

Hieronder vind je de links naar andere recepten:

door Laura op 30 september

Ziet er echt lekker uit.



door marleen op 16 januari

ziet er heel aantrekkelijk uit gaan we zeker proberen (arme lijn)



door maris op 19 mei

oeh, ik moet hier een werkstuk over maken xd haha



door anne und susie op 12 januari

wij gaan dit maken voor duitswerkstuk



Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen