Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zon in Oostenrijk, sneeuw in Frankrijk en Zwitserland

1213 - Alpenweer: Zon in Oostenrijk, sneeuw in Frankrijk en Zwitserland (1)

Onze weerman Jeffrey heeft twee weken geleden zijn laatste alpenweerbericht geschreven in verband met het tegen het einde lopen van het wintersportseizoen (niet getreurd, volgend jaar is hij er weer). Met het komende lange paasweekend in het vooruitzicht wilden wij onze trouwe Snowplaza bezoekers echter niet in de steek laten, dus vandaar dat ik me nog een keertje verdiept heb in het Alpenweer voor de komende dagen.

Warme dagen in Oostenrijk

Aan de geluksvogels die het genoegen hebben om nog een keer de latten onder te binden de komende dagen, kan ik melden dat het warm gaat worden, voornamelijk in Oostenrijk. Vanavond en vannacht is het helder in Oostenrijk en kan men rekenen op lichte vorst. Morgenochtend kan er nog wat nevel hangen, maar deze trekt weg om plaats te maken voor de zon. In het westen kan wat sluierbewolking ontstaan. Verder is het een warme dag met wel 6 graden op 2000 meter en weinig wind. Donderdag blijft een overwegend zonnige dag met hoge temperaturen. In de loop van de dag kunnen er wolken ontstaan waaruit in het noorden wat regen kan vallen. Vrijdag is de wind wat meer aanwezig, maar het blijft zonnig en warm. Ook zaterdag is er veel zon met hoge temperaturen. In het noorden is er kans op Föhn en een krachtige zuidoosten wind, ’s middags meer wolken, waaruit in het westen regen kan vallen. Voor de pasen ziet het er nu naar uit dat het weinig af gaat koelen. Zon en wolken wisselen elkaar af en in het zuiden en westen kan er van tijd tot tijd wat regen vallen.

De zon schijnt volop in Oostenrijk, Gerlos.

Sneeuw en bewolking in Frankrijk en Zwitserland

In Frankrijk gaat er vandaag op veel plaatsen nog sneeuw vallen. Morgen blijft het ’s ochtends nog wat bewolkt met in het noorden nog lichte sneeuwval. Daarna wordt het zonniger met in de namiddag weer kans op stapelwolken en buien. Donderdag wordt een aardige dag met zon en een stijgende vorstgrens naar 2800 meter. Vrijdag kan het vanuit het westen opnieuw gaan sneeuwen, evenals op zaterdag. Het is nog onzeker hoeveel sneeuw er dan gaat vallen. Tijdens de paasdagen is de kans op neerslag grotendeels verkeken, maar het is de vraag of de zon zal schijnen. Ook de Zwitserse skigebieden profiteren net als de Franse skigebieden niet echt van de zon, zoals in Oostenrijk. Morgen is er sprake van dikke bewolking met daarbij lichte sneeuwval. Donderdag is het ook nog bewolkt, maar breekt ’s middags de zon door. Vrijdag heeft het noorden een zonnige skidag in het vooruitzicht en gaat er in het zuiden opnieuw sneeuwen, evenals op zaterdag. Tijdens de paasdagen zal de vorstgrens naar alle waarschijnlijkheid dalen naar 1600 meter en kan er opnieuw sneeuw verwacht worden.

Bewolking en sneeuw in Frankrijk, Les Deux Alpes.

Bewolking in Zwitserland, Bellwald.

Vooruitzichten voor de paasdagen

De voorspellingen voor de paasdagen zijn nog onzeker. Daarom zal er komende donderdag nog een alpenweerbericht volgen over de vooruitzichten voor de komende paasdagen.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!