31 maart 2009 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep', Algemeen''

De skikleding kan de kast weer in en de ski's kunnen weer terug op zolder. De zomer is in aantocht! Wat een heerlijke dagen beleven we nu. Lekker in het zonnetje op een terras. Dan ga je toch vanzelf dromen over de zomer-vakantie? Waar gaan we dit jaar heen? Snowplaza geeft je een tip.

De dorpen in de Kitzbüheler Alpen hebben ook in de zomer veel te bieden. Van een actieve reis tot een rustige en relaxte vakantie in de bergen. De gondels en andere liften brengen je ook nu naar de toppen van de Alpen. Daar kun je op het terras van een gezellig restaurant genieten van de zon en de groene omgeving.

Wandelaars. Foto: Martin Lugger ©

Wandelingen

De Kitzbüheler Alpen bieden voor ieder wandeltype het passende terrein. Je kunt er de mooiste tochten maken. Van malse gras-heuvels en kale velden met losse stenen tot aan steile rots-wanden. Voor ieder wat wils.

Mountainbiken

De Alpen lenen zich ook uitstekend voor mountainbike plezier. De plaatselijke VVV heeft de meest indrukwekkende fietstochten op een rijtje gezet. Door knusse dorpjes met sfeervolle terrasjes en door prachtige, groene dalen waar de Alpenkoeien grazen. Je kunt er zelfs de fiets mee de gondel in nemen en vervolgens de afdaling per fiets afleggen. Daar is wat lef voor nodig, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Mountainbiken. Foto: Albin Niederstrasser ©

Genieten

Verder heeft het gebied een heel aantal buitenzwembaden om af te koelen na een actieve dag. Of natuurlijk gewoon te genieten van het lekkere water. En wist je dat de Kitzbüheler Alpen het golfcentrum van de Alpen zijn?

Gemütliche restaurants

Ga in de zomer ook eens naar de gebieden waar je in de winter zo heerlijk kunt genieten van de mooiste afdalingen en de gezelligste bergrestaurants. 's Zomers kun je in de bergen net zo goed genieten van actief bezig zijn in wonderschone natuur. Dezelfde natuur, dezelfde bergen, dezelfde gemütliche restaurants, een compleet nieuwe ervaring. Heel anders maar toch een beetje vertrouwd.

Genieten van de bergen. Foto: Martin Lugger ©

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen