24 maart 2009 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep', Live vanuit de sneeuw''

Op een klein half uurtje rijden van Torbole (Gardameer) ligt het skigebied van San Valentino en Polsa. Een paar weken geleden ben ik er voor het eerst geweest. Ik was verrast door de schoonheid, rust en hoeveelheid sneeuw in het gebied.

Verscholen achter de Monte Baldo

De Monte Baldo is een berg die in de zomer veel bezocht wordt door mountainbikers en wandelaars. Vanuit Malcesine (Gardameer) brengt de kabelbaan ieder jaar veel toeristen naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer en de vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Ik wist dat achter deze berg een skigebied lag, maar had eigenlijk nooit de moeite genomen er eens heen te gaan.

Vooroordelen

De redenen dat ik er nog nooit geweest was, waren achteraf onterecht. Zo dacht ik dat er nooit veel sneeuw kon liggen, aangezien het gebied relatief laag ligt (tot 1800 meter). Daarnaast dacht ik dat het een erg klein skigebied was. En daarbij woonde ik tot 4 maanden geleden dichterbij de Brenta Dolomieten en na mijn verhuizing ging ik daar nog steeds skiën en boarden.

Veel sneeuw

Bij aankomst werd ik verrast door de hoeveelheid sneeuw. De muur sneeuw naast de weg was ruim 2 meter hoog! Nu zijn we dit jaar natuurlijk ook wel enorm verwend met de massa’s sneeuw aan de zuidkant van de Alpen, maar dit was meer dan dat ik de laatste tijd in andere gebieden had gezien. Ook in het geval van een minder sneeuwrijk seizoen, zijn er voldoende sneeuwkanonnen om de pistes te voorzien van een goede sneeuwlaag.

Groot genoeg

Het gebied beschikt over zo’n 35 km piste en dat is wat mij betreft groot genoeg. Zeker gezien het feit dat er afdalingen zijn in alle moeilijkheidsgraden, dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast zag ik voldoende mogelijkheden voor off-piste plezier, veel stukken waren nog “ongespoord”.

Tussen de locals

Het skigebied wordt voornamelijk bezocht door mensen uit de regio. Er zijn weinig toeristen en het is erg rustig op de pistes. Zondag is meestal een drukke dag in de Italiaanse skigebieden, maar hier stond nergens een rij voor de lift.

Kortom, ik ben erg enthousiast over dit skigebied!. Voor meer informatie kun je kijken op: www.brentonicoski.com

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen