3 maart 2009 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen'' | 5 Reactie(s)

Na mijn razende sneltreintocht door de Zillertal Arena stapte ik regelrecht het volgende programmaonderdeel in. Rodelen in Fügen. Nu heb ik mijn portie rodelbanen wel op mijn bord gehad in de loop der jaren, dus onbezorgd en laconiek nam ik plaats in de taxi.

Steaks & wijn

Op een lege maag kun je natuurlijk niet rodelen. Gelukkig vonden we de beste mensen van Gasthof Goglhof bereid ons een warme maaltijd voor te zetten. In het gezellige Tiroler Gasthof, waar de tijd nog een prettig poosje had stil gestaan, deden de steaks en de wijn de stemming toenemen. De spanning ook.

Veevervoer

Buiten werd ons vriendelijk verzocht in een overdekte aanhanger plaats te nemen, waarmee we ons met 40 man tegelijk naar boven lieten sturen. Als uitgelaten kalveren in een trailer, naderden we het startpunt. Zo lang, steil en intimiderend had ik een rodelbaan nooit zien zijn. Dit was andere koek. Een Deense collega en ik besloten tot een wedstrijd.

Nederland vs Denemarken: 2-0

We deelden het parcours op in twee helften en onderaan was ik een paar knikkende knietjes en een 2-0 overwinning rijker. Dit was met afstand de leukste en meest spectaculaire rodeltocht die ik ooit had gemaakt. Als het programma het had toegestaan, had ik de Deen met liefde een rematch gegund.

Hintertuxer Gletsjer

De volgende ochtend stond de Hintertuxer Gletsjer op het programma. Met 21 liften en 86 kilometers piste een meer dan volwaardig skigebied. De week had zich al grotendeels laten kenmerken door een strijd tegen de elementen (tijdgebrek in de Zillertal Arena en zwaartekracht op de rodelbaan) en daar zou vandaag geen verandering in komen. Het kwik bleef steken op -12 en de wind raasde met 120 km/u over de gletsjer. Werk aan de winkel.

Een deel van de gletsjer was onbegaanbaar verklaard, maar ook de geopende pistes bleken lastig en steil. De Hintertuxer Gletsjer is allerminst een beginnersgebied! Bovendien liet het gebrek aan sneeuwkanonnen zich van tijd tot tijd goed merken. Om een echt goede indruk te krijgen van het gebied, zou ik er graag nog eens terugkomen op het moment dat gletsjers het best tot hun recht komen: in de zomer.

Aanrader

We eindigden de middag in de Tenne. Een gezellige après-skibar, waar het zelfs buiten het seizoen druk was. Wellicht dat de aan-wezigheid van het Bacardi promo Team daar iets mee te maken had. Hoe dan ook, een aanrader!

Het programma leidde ons de volgende ochtend bergopwaarts naar het skigebied van Hochfügen. Daarover later meer ...

Naar de website van het Zillertal >>

Reactie(s)

door Lotte Compernolle op 29 maart

Ja die in Gerlos.door Enno De Neve op 18 februari

In La Bresse in de Vogezen= Frankrijk Echt superleuk. ;)door op 1 oktober

Ja de rodelbaan op de Gaisberg in Kirchberg is idd top deze heeft alles wat een goede baan nodig heeft snelle bochte langzame bochten vlakke stukken steile stukken etc, en een goede gasthof halverwege. Ook om de hoek in Going is een top baan namelijk die aan de Astberg deze is naar mijn mening iets moeilijker dan die aan de Gaisberg maar ook nog een stuk snellerLaat een reactie achter

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen