19 februari 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Vrijdag 30 januari vertrokken we richting Frankrijk voor onze wintersport. Zaterdagochtend kwamen we aan, waar we verwelkomd werden met het bord ‘Welcome to Paradise’. Erg benieuwd naar dit gebied bonden we ’s middags onze ski’s onder.

Het Paradijs

Het paradijs werd ons beloofd door het skigebied La Plagne

Het skigebied van la Plagne is een mooi skigebied met voornamelijk blauwe pistes. Goed geschikt dus voor beginners (ook door de zogenaamde beginnerzones). La plagne beschikt over vele leuke dorpjes. Zelf verbleven wij in Plagne Bellecote, wat mijns inziens het best gelegen dorpje is in het skigebied (niet alleen maar omdat wij daar zelf verbleven). Voor de deur vertrekt de gondel en nog eens vier stoeltjesliften. Waarmee je alle kanten op kunt. Qua gezelligheid kun je misschien beter verblijven in Belle Plagne of Plagne Centre. In het gebied zijn een aantal ‘slow’ pistes, waarop je rustig kunt skiën zonder ingehaald te worden door snelheidsduivels. Er zijn ook veel leuke pistes door het bos!

Foto van Plagne Bellecote vanuit de gondel.

Les Arcs

Les Arcs beschikt over voornamelijk mooie rode (en brede) pistes. Dit gebied vond ik persoonlijk ontzettend mooi. Heel veel mooie afdalingen en ook een zeer overzichtelijk gebied. Het beschikt ook over een aantal uitdagende (ongeprepareerde) zwarte pistes. Ook hier zijn weer een aantal beginnerzones te vinden, wat ook dit gebied, ondanks de vele rode pistes, een goed gebied maakt voor beginners. Het centrum wordt gevormd door Arc 1800 waar vandaan vele liften vertrekken.

Foto van Arc 1800 (helaas geen heldere zonnige foto, omdat wij op de eerste dag na alleen maar bewolking en sneeuw hebben gehad).

Tips

Hier een aantal tips:
- Koop een snowcard. Wij hadden bij de reisleiding een 'Snowcard' gekocht voor 4 euro p.p. Deze kaart is geldig bij vele restaurants in het Paradiski gebied. Met deze kaart betaal je slechts 11 euro voor een gerecht inclusief drankje! Bespaard een hoop centjes!

- Zonder de snowcard relatief goedkoop en lekker eten? Ga naar Les Chalets de l'Arc. Deze zit in Les Arcs, iets boven Arc 1950 en vlakbij de top van de marmottes lift. Hier hebben ze lekkere panini's en andere gerechten en er heerst een leuke ontspannen sfeer.

- In zowel Les Arcs als in La Plagne staat aangegeven dat de geadviseerde tijd om weer terug te gaan naar je eigen gebied 16.00 is. Mijn tip is echter om iets eerder te gaan. Rond deze tijd is het best druk (in onze week en bij ons deed één van de twee gondels het regelmatig niet) bij de Vanoise Express en je moet toch nog een aantal liften en pistes nemen om weer op je bestemming aan te komen. Zeker vanaf Les Arcs naar bijv. Plagne Centre duurt het wel een tijdje totdat je op de plaats van bestemming bent.

Huidige situatie Paradiski

Toen wij vorige week zaterdagavond vertrokken uit dit gebied had het erg hard gesneeuwd. De week dat wij er waren werden veel pistes toch wel slechter (werd ook voor gewaarschuwd), mede door de harde wind. Deze week heeft het echter ook nog gesneeuwd, dus alle mensen die er de komende tijd naar toe gaan kunnen een mooie tijd tegemoet zien. Veel plezier in dit mooie gebied!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen