6 december 2017 door Michiel in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

Postalm, Wolfgangsee

Komend weekend laat Koning Winter zich in Nederland zien. De kans op sneeuwbuien is groot en in de loop van het weekend is de kans op hier en daar een een laagje sneeuw aanzienlijk. In het Alpengebied is het niet veel anders. Ook daar weet de koude polaire lucht komend weekend steeds verder door te dringen en dat levert ongetwijfeld winterse buien op. Tot aan het weekend is het vrijwel overal droog en nog zeer rustig weer dankzij een krachtig hogedrukgebied. Vrijdag zien we langzaam het weer gaan veranderen.

Zon en 'Hochnebel'

Hogedrukgebied 'Anke' houdt vooralsnog de storingen weg van de Alpen. Het is vandaag dan ook prima toeven als je het hogerop zoekt. Op de webcams zijn prachtige taferelen te ontdekken. Onder de 800 meter is het wel vaak grijs door 'Hochnebel' die maar zeer moeilijk oplost. Op diverse plekken is het ook 's middags somber. Op 2000 meter is het zo'n 2 graden boven 0 en zijn de condities in combinatie met het mooie sneeuwdek ideaal. Donderdag belooft ook zo'n mooie dag te worden. Wel nemen de föhnwinden toe, waardoor het kwik aan de Duitse kant van de Alpen kan stijgen tot ruim 10 graden.

Vrijdag meer bewolking en sneeuw

Vrijdag gaat het weerbeeld vanuit het westen geleidelijk veranderen. Er komt meer bewolking opzetten en in Frankrijk en Zwitserland neemt de kans op winterse buien toe. De sneeuwvalgrens daalt van ruim 1000 meter naar zo'n 500 meter. Zaterdag blijft de kans op buien groot en met name aan de noordzijde van de Alpen kan het ook langer sneeuwen, waardoor het sneeuwdek flink kan aangroeien. De temperatuur daalt en ligt overdag op veel plaatsen iets onder het vriespunt.

Reit im Winkl, Winklmoosalm

Reit im Winkl, Winklmoosalm

Sneeuwdump na het weekend

Hoewel er zeker geen sprake is dat de winterse kleur van het weerbeeld gaat verdwijnen is het nog wel erg onzeker hoe het weer er in de details uit gaat zien volgende week. Hogedrukgebied Anke heeft dan al lang het Europees toneel verlaten en lagedrukgebieden nemen de regie over. Het betekent een wisselvallig weerpatroon met van tijd tot tijd veel sneeuw. Lokaal een meter verse sneeuw door aanhoudende sneeuwbuien tijdens het weekend en op maandag en woensdag is niet uitgesloten.

14-daagse weersverwachting Sölden

Schafbergspitze

Schafbergspitze

Brandnertal

Brandnertal

Ischgl

Ischgl (Foto: © Guido Deliege)

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen