15 februari 2009 door Thijs in 'Reisverslagen''

Het leuke van werken in een wintersportgebied is dat je veel tijd op de piste doorbrengt. Daar ga je immers voor naar een winter-bestemming. Je kunt iedere dag je hobby uitoefenen. Mooier kan haast niet. Je leert de lokale bevolking snel kennen en al snel staan er gratis drankjes en lunches op het menu. En door de vele uren op de piste schieten je ski- of snowboardkwaliteiten omhoog.

Maar er moet ook gewerkt worden. Je kunt natuurlijk van alles bedenken om te gaan doen in een winterdorp. Sneeuwschepper, skileraar, receptioniste, liftbediende, vuilophaler of reisleider. Toch kom je als buitenlander al snel in de horeca terecht. In een hotel, een bar of chalet.

Serveren met rode konen

Mijn eerste winterseizoen in de sneeuw heb ik doorgebracht in

Eisstockschiessen in ruil voor bier

Mijn tweede winterseizoen zat ik in Mühlbach im Pinzgau in de Kitzbuhler Alpen. Mühlbach is een heel klein dorpje tussen Mittersill en Neukirchen. Met één gasthof en één ‘supermarkt’. Maar met de pas geopende panoramabahn een perfect beginpunt om de Alpen in te gaan. Een mooi gebied en nog heel rustig, dus geen wacht-rijen bij de liften. Met de stamgasten waren de avonden in de hotelbar een ware ontdekkingsreis door het Pinzgauer dialect. In ruil voor bier en radlers nodigde onze Pinzgauer vrienden ons met onze gasten uit voor een potje eisstockschiessen op de plaatselijke baan. Bij terugkomst ging buiten de open haard en de muziek aan en kreeg iedereen glühwein.

Met gebroken pols aan het werk

Het laatste winterseizoen dat ik in de sneeuw werkte heb ik in Ik raad iedereen aan om minstens één seizoen lang in de sneeuw te gaan werken. Je leert er veel en wordt er zelfstandig. Je bouwt een groot netwerk op en daar heb je je hele leven wat aan. Als je wilt werken in de sneeuw kun je kijken op de websites van tour-operators. Zij hebben vaak eigen horecagelegenheden waar zij personeel voor zoeken.

Kijk bijvoorbeeld ook eens op:
www.sunweb.nl/werken
www.skichalets.nl
www.skileraar.com

Jouw verhaal op Snowplaza.nl?

In je blote kont ondersteboven aan de stoeltjeslift blijven hangen? Hermann Maier voorbij geskiet? Of gewoon een heerlijk plekje in de Alpen ontdekt? Stuur je verhaal naar [email protected] en maak kans op publicatie en een Ski Atlas 2010! (Niet meer dan 500 woorden en het liefst met een paar foto’s!)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen