24 oktober 2020 door Thijs in Lijstje

Wij Nederlanders gaan meestal op wintersport met een volgepakte auto. Het lijkt wel alsof we in een uitzending van ‘Ik Vertrek’ zijn beland, terwijl we in werkelijkheid maar een weekje weg gaan. Bepaalde producten en dingen zijn voor de Nederlandse wintersporter essentieel. Wat dacht je van een kaasschaaf om je eigen Mildammer of Goudse kaas mee aan te snijden? De potten Calvé pindakaas en pakken De Ruijter hagelslag mogen ook zeker niet ontbreken! Zo zijn er nog veel meer dingen die wij Hollanders ieder jaar weer meenemen naar de Alpen. Staan deze spullen ook op jouw paklijst?

#1. Kaasschaaf

Wat zijn wij kaaskoppen zonder een kaasschaaf op vakantie? Juist, helemaal niks. In het appartement is een kaasschaaf vaak ver te zoeken of deze is ontzettend bot. Dan is het wel zo verstandig om je eigen, vertrouwde kaasschaaf van huis mee te nemen.

Kaasschaaf mee uit Nederland


#2. Broodjes voor onderweg

Onderweg naar de Alpen laten wij Nederlanders ons absoluut niet verhongeren. Gigantische zakken met thuis-belegde bolletjes gaan mee in de auto. Zoveel dat je er een heel Waddeneiland mee kunt voeden, want een broodje bij het tankstation is zonde van het geld.

#3. De bus van de zaak

Papa heeft een eigen loodgietersbedrijf en dat komt ook het hele skigebied te weten! In de “de Vries loodgietersbedrijf” bolide passen namelijk alle ski’s en koffers. Daarnaast kun je je bedrijf promoten in de Alpen.

#4. Hagelslag

Tegenwoordig kun je het in de supermarkt in Gerlos al kopen, hagelslag. Wij Nederlanders kunnen absoluut niet zonder ons favoriete broodbeleg. Een pak hagelslag of een pot pindakaas moet mee in de koffer!

Hagelslag en vlokken van de Ruijter

#5. Koffiezetapparaat

De Oostenrijkers kunnen heerlijk koken, maar in één ding zijn ze minder goed: koffie zetten. Dan maar het eigen espressoapparaat achterin de auto! Kunnen we toch een lekkere kop Hollandse koffie zetten.

#6. Een arsenaal aan bordspellen

Eén ding is zeker: wij Nederlanders gaan ons nooit vervelen op wintersport. Mens-erger-je-niet, Monopoly, 30 Seconds en Levensweg; dit zijn slechtst een aantal voorbeelden. Gezellig met de hele familie rond de tafel voor een bordspelletje, typisch Hollands!

Een stapel met bordspelletjes in de handen

#7. Basismix voor nasi of macaroni

Wanneer je in een appartement verblijft moet je zelf koken. Na een lange dag skiën heb je daar nog weinig zin in. Dan maar een simpele pan nasi of macaroni. De ingrediënten neem je meestal gewoon mee uit de Albert Heijn in plaats van uit de lokale supermarkt in je wintersportplaats.

#8. Foeilelijke crocs of badslippers

Niets is fijner dan bij terugkomst in je appartement je snowboots of skischoenen uitdoen. Snel een paar dikke sokken aan om vervolgens in je foeilelijke crocs of Adidas-badslippers te stappen, heerlijk! Wat moet de Nederlander zonder dit simpele schoeisel?

#9. Inhoud voor de rugtas tijdens het skiën

De Nederlander skiet of snowboard vaak met een rugtas. Deze is onder meer gevuld met een flacon met Jägermeister, een kilo Snickers, tien liter zonnebrand, labello, pakjes Appelsientje en een grote zak met kaiserbroodjes.

Sultana

#10. Kant-en-klare stamppot

De laatste avond in Nederland… Even snel een flink aantal kilo’s boerenkool of hutspot klaarmaken en in bakjes meenemen naar de Alpen. Wanneer je aankomt op plaats van bestemming hoef je het alleen nog even op te warmen. De Hollandse pot mag natuurlijk niet ontbreken op wintersport!

Sultana image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen