Skip to navigation Skip to main content

De 10 leukste restaurants in het dal in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een skigebied dat geliefd is bij een groot publiek. Met 284 kilometer aan pistes, meer dan 70 berghutten en ruim 90 liften is het één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Maar, niet alleen op de berg is iets te beleven. In de acht gezellige dorpen in het dal, zijn leuke restaurants te vinden. Vaak heb je zowel de keuze uit traditioneel Oostenrijks als uit moderne restaurants met een internationaal karakter. Wij hebben de tien leukste eetgelegenheden in de SkiWelt op een rijtje gezet. Kijk snel of jouw favoriet er tussen staat!

#1. Auf Da Mühle, Söll

Auf Da Mühle is een modern restaurant in het centrum van Söll. De keuken is erg internationaal. Er worden hier onder meer heerlijke steaks en pizza’s geserveerd. Kinderen kunnen achter een glazen wand kijken hoe hun pizza gemaakt wordt. Een gerecht dat je absoluut moet bestellen wanneer je Auf Da Mühle bezoekt, is de Wagyu steak. Vooraf wel even reserveren, want in het hoogseizoen zit het restaurant vaak vol! Na het eten kun je terecht bij The Mill, een gezellige Ierse pub onder het restaurant. Je kunt hier naast een dansje en een drankje wagen, ook poolen, Engels voetbal kijken en Jenga spelen.

Foto: © IRD GmbH

#2. Zeitlos, Hopfgarten im Brixental

Wanneer je in Hopfgarten im Brixental bent, moet je zeker eens bij restaurant Zeitlos gaan eten. Zeitlos betekent tijdloos. De uitstraling van het restaurant doet je dan de tijd ook vergeten. Je hebt een beetje het idee dat je in een prachtige grot aan het dineren bent. De menukaart bestaat voornamelijk uit Italiaans/Mediterrane specialiteiten. Het eten wordt hier met veel aandacht bereid en het personeel is uitermate vriendelijk. In de meeste gevallen word je hartelijk verwelkomt door de eigenaresse: Monika. Voor een culinaire verrassing moet je zeker in Zeitlos zijn!

Foto: © Monika Pirchmoser - Restaurant zeitlos

#3. Fischerstadl, Brixen im Thale

Zoals de naam al wellicht een beetje verklapt, zit je hier als visliefhebber helemaal goed. Het restaurant ligt net iets buiten het centrum van Brixen im Thale, aan de Erlensee. Ze serveren hier forel uit eigen vijver en typisch Oostenrijkse maaltijden. De Fischerstadl heeft een echte traditionele uitstraling. De tegeltjeskachel en het houten interieur geven je een echt Tirools gevoel. Wanneer je in Brixen verblijft en je dol op vis bent, moet je zeker de Fischerstadl eens bezoeken!

Foto: © Restaurant Fischerstadl

#4. Schulhaus, Söll

Een ontzettend gezellig en knus restaurant in Söll is het Schulhaus. Ze serveren gerechten uit drie verschillende keukens: Amerikaans, Aziatisch en Italiaans. Voorheen heette het restaurant Pup 15 & Rossini, maar sinds een renovatie van eigenaar Hannes Ager, draagt het restaurant de naam Schulhaus. Het personeel is casual gekleed en de sfeer is fantastisch. Er wordt Amerikaanse rockmuziek afgespeeld en zo af en toe is er live-muziek. In de namiddag zet de eigenaar zijn Volkswagen T1 busje op het terras neer, die dient als ‘food and drinktruck’. Voor zowel een drankje als voor een heerlijke burger is het Schulhaus een aanrader.

Foto: © Schulhaus Bar Restaurant

#5. Weinatelier Agnes, Ellmau

Weinatelier Agnes in Ellmau is erg leuk voor een diner, maar ook zeker voor een wijnproeverij! Bij het restaurant – waar voornamelijk Italiaanse gerechten worden geserveerd – zit ook een wijnwinkel. Eigenaresse Agnes kan je alles vertellen over de diverse wijnen die er verkocht en geschonken worden. Mocht je hier komen voor een avondmaal of een wijnproeverij, neem dan ook zeker een wijnpakket of een wijnaccessoire voor thuis mee uit de wijnwinkel.

Foto: © Weinatelier Agnes GmbH

#6. Gasthaus Rössl, Itter

Het rustige Itter kent slechts enkele restaurants, maar Gasthaus Rössl kan zeker aanbevolen worden! De uitstraling is misschien een beetje oubollig, maar wel typisch Oostenrijks. Wanneer je de Tiroler keuken op zijn puurs wilt beleven, moet je in Gasthaus Rössl zijn. Je kunt de Wiener Schnitzel nog platgeslagen horen worden vanuit de keuken. Het restaurant zit een klein beetje verstopt. Aan een dorpsweggetje achter de hoofdweg kun je Gasthaus Rössl vinden.

Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

#7. Gasthof Jägerwirt, Scheffau am Wilder Kaiser

Authentiek en herkenbaar Tirools, aldus Gasthof Jägerwirt. Het restaurant ligt iets buiten het centrum van Scheffau am Wilder Kaiser, aan de voet van de Ellmauer Halt. Andreas Salvenmoser en Martin Schipflinger runnen het restaurant, twee jonge en ambitieuze jongens met als flink wat horeca-ervaring. Voor zowel nationale als internationale gerechten kun je hier terecht. De Kaiserschmarrn zijn hier overheerlijk! Sinds kort hebben de eigenaren voor een nieuwe uitdaging gekozen. In het dorpscentrum van Scheffau hebben ze een oude boerderij omgetoverd tot een gezellige bar: de Schusterbar. Je kunt hier gezellig iets drinken en genieten van muziek uit de 70’s en de 80’s.

Foto: © Gasthof Pension Jägerwirt

#8. Memory, Ellmau

Memory is een restaurant met een modern interieur. Je vindt Memory in de hoofdstraat van Ellmau. De lekkerste pizza’s van de SkiWelt worden hier geserveerd, ze zijn flinterdun en in een houtoven gebakken. De cocktails zijn ook van goede kwaliteit. Het is een van de populairste restaurants van Ellmau, dus even reserveren vooraf kan handig zijn. Voor je kinderen worden bambino-pizza’s geserveerd. Na het skiën kun je hier al terecht aan de gezellige bar, in het midden van het restaurant. Après-ski bar en tevens restaurant Mexican is van dezelfde eigenaar. Hier kun je – zoals de naam al doet vermoeden – Mexicaanse gerechten eten.

Foto: © Memory - Ellmau

#9. FeinSinn, Westendorf

FeinSinn wordt gerund door een Nederlandse eigenaar en is gevestigd tegenover de bekende dorpskerk ‘Heiliger Nikolaus’ in het centrum van Westendorf. Het personeel is grotendeels Nederlands. Je kunt dus in je eigen taal een gerecht bestellen van de Nederlandstalige menukaart. Nu serveren ze hier geen kroketten en frikandellen, maar steaks en Schnitzels. FeinSinn is hoogstwaarschijnlijk het meest populaire restaurant van Westendorf. Even vooraf reserveren is zeker noodzakelijk!

Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

#10. Reiterstüberl, Westendorf

Traditioneels Oostenrijks uit het pannetje eten doe je in de Reiterstüberl. Alles wat hier geserveerd wordt, komt uit de regio. Zo ook de dranken. De wijnen komen van wijnproducent Günther Wendilin uit Gols en de Schnapps van Spirituosen Strasser in Westendorf. Er worden hier Tiroler gerechten geserveerd, maar ook lekkere steaks en schotelgerechten uit de internationale keuken. Gezinnen met kinderen kunnen hier goed terecht. De Reiterstüberl beschikt over een speelruimte en een kindermenukaart.

Foto: © Cafe Restaurant Appartements Reiterstüberl

Staat jouw favoriete restaurant in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental er tussen? Laat een reactie achter!

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.