27 november 2017 door Thijs in 'Nieuws''

 Winterberg

Afgelopen weekend is er ook in Winterberg weer verse sneeuw gevallen. De pistes kleuren momenteel wit, maar er ligt nog lang niet genoeg om de pistes te kunnen openen. Vandaag valt er nog meer neerslag, maar door een stijgende nulgradengrens helaas in de vorm van regen. Vanaf overmorgen gaat de temperatuur weer omlaag, waardoor de sneeuwkanonnen hopelijk ook overdag sneeuw kunnen gaan produceren. Over een eventuele opening van de liften is nog geen voorspeling te doen. Wel blijft het de komende periode aanhoudend koud, wat goed nieuws betekent voor de productie van sneeuw.

Temperaturen onder nul

Vanmorgen viel de neerslag in Winterberg nog in de vorm van sneeuw, maar langzaam gaat dit over in regen. Ook morgen zal de temperatuur overdag net iets boven het vriespunt liggen. Woensdag blijft het de hele dag vriezen, waardoor de sneeuwkanonnen hopelijk de hele dag sneeuw kunnen produceren. Kijken we naar de dagen daarna dan blijft het overdag vriezen en wordt het zelfs nog een stukje kouder. Ook de kans op neerslag blijft aanwezig. Wanneer deze voorspellingen uitkomen, komt de opening van de pistes in Winterberg steeds dichterbij.

Weersverwachting Winterberg >
Actuele webcams Winterberg >

Winterberg

Winterberg

Winterberg

Winterberg

Winterberg

Weersverwachting Willingen

Willingen heeft te maken met dezelfde situatie als Winterberg. Ook hier valt nog niets te zeggen over de start van het skiseizoen. De eerste centimeters sneeuw zijn gevallen en later deze week kunnen de sneeuwkanonnen (hopelijk) op volle toeren gaan draaien.

Weersverwachting Willingen >
Actuele webcams Willingen >

Willingen

Willingen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.