26 november 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Kristberg

November is de Alpen bijzonder gunstig gezind! Al voor het vierde weekend op rij kunnen we genieten van verse sneeuw. Gisteren begon het als eerste in Frankrijk met sneeuwen, maar al snel waren ook Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland aan de beurt. Door de lage temperaturen viel de neerslag overal in de vorm van sneeuw. Deze zondagochtend is een rondje langs de webcams genieten geblazen. De hoeveelheden liggen rond de 20 centimeter, maar vandaag kan hier nog wel een beetje bij komen. Ook de komende week blijft het echt winters in de Alpen. De temperatuur is laag, waardoor de sneeuwkanonnen op volle toeren kunnen draaien, en er blijft kans op verse sneeuw.

Winter blijft aanhouden

Voorlopig is de winter bijzonder voortvarend van start gegaan in de Alpen. Overal in de Alpen is al de nodige verse sneeuw gevallen en door de lage temperaturen blijft deze heerlijke laag gelukkig ook gewoon liggen. Deze week blijft de winter aanhouden, maar over de lange termijn kunnen we helaas nog niets zeggen. Laten we hopen dat december gewoon verder gaat, waar november is gebleven.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Tignes

Chamonix

Chamonix

Zillertal Arena

Zillertal Arena

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg

Saalbach

Saalbach

Schladming

Schladming

Silvretta Bielerhöhe

Silvretta Bielerhöhe

Reit im Winkl

Reit im Winkl

Val Gardena

Val Gardena

Val Thorens

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.