5 februari 2009 door Coen in 'Gadgets', Materiaal'' | 11 Reactie(s)

Je kunt tegenwoordig nog niet naar het toilet zonder dat een stuk of vier satellieten niet alleen je exacte route berekenen, maar ook je snelheid en drie alternatieve routes, voor als je met de auto, fiets of openbaar vervoer naar het toilet had gewild.

GPS

In de tijd dat mobiele telefoons met steeds grotere regelmaat al worden uitgerust met geavanceerde GPS-systemen, kan de wintersport niet achterblijven. Hele dagen skiën we van lift naar lift en hoewel we ons daar geheel vrij in voelen en niets in de gaten hebben: Big Brother is watching...

Chip

Elke skipas is tegenwoordig uitgerust met een chip, waardoor je niet meer met zo’n lullig touwtje of zo’n katrol om je nek hoeft te skiën. Je stopt het kaartje gewoon ergens in een binnenzak en terwijl je het liftpoortje nadert hoor je “bliep” en het poortje gaat van het slot. Maar wat slechts weinigen weten, is dat het chipje in die pas, met een geheugen is uitgerust.

Skiline

Elk liftje dat je neemt wordt op je skipas geregistreerd, compleet met de datum en het tijdstip waarop je het poortje passeert. Nu is het leuke daarvan, mits je in Oostenrijk bent geweest, dat je die data later exact kunt terugzien op Skiline.cc. Je wordt daar gevraagd om wat gegevens in te vullen, maar de enige input die noodzakelijk is om je data tevoorschijn te toveren is het nummer van je skipas.

Grafiekjes

Van elke dag dat je bent wezen skiën staan er keurige grafiekjes op, met de namen van de liftjes die je genomen hebt. Zo kan je dus met een pistekaartje heel nauwkeurig terugzien welke afdalingen je hebt gedaan en hoe lang je daarvoor nodig had.

Als het goed is, kan dezelfde informatie binnenkort ook van andere landen worden teruggevonden. Big Brother is watching, kijk lekker mee!

Jouw skilometers op Snowplaza.nl?

Stuur een screenshot van je resultaten naar c.harleman@snowplaza.nl!

Reactie(s)

door Coen op 6 februari

Als ze het enkele jaren geleden al hadden, en het bestaat nu nog steeds, is er volgens mij geen sprake van een hype..door jos op 7 februari

van 10 uur tot 15 uur 42 km en 17 liften. Dus zo bijzonder is dat niet Joerie?door Sandra op 8 februari

Weet iemand of zo'n site ook voor de Franse gebieden bestaat?door Coen op 9 februari

Dag Sandra, het is mij niet bekend of het ook voor Franse skigebieden mogelijk is om online je data terug te vinden. Er is wel software verkrijgbaar die je op een GPS-apparaat kunt installeren en die als een tomtom voor de piste werkt. Satski heet het en het ziet er niet alleen heel gaaf, maar vooral ook erg handig uit. Vooral wanneer je met kinderen op reis bent, vanwege de nieuwe toevoeging "Kids Tracker".door se7en op 2 maart

idd dat valt wel mee joerie. op mijn snowboard 14 liften, 37 KM. heb 1 dag meer als 50 km gemaakt maar die pas heeft het volgens mij een mijn maat niet goed geregistreerd. greetz se7endoor Lieven op 12 januari

En als je een lift neemt waar je je pas niet door een scanner moet halen?Laat een reactie achter

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen