Skip to navigation Skip to main content

Cube & NTC in Biberwier

In Biberwier heeft de tijd allerminst stil gestaan. Uit het rustieke Tiroler landschap is een kolossale betonnen blok verrezen, dat dienst doet als eet-, slaap-, lounge-, sport- en chillplek voor snowboarders en mountainbikers. Zij kunnen met hun gear en hun lifestyle 24 uur per dag terecht in het futuristische Cube Hotel.

Cube Biberwier

Er is geprobeerd een strak en stijlvol gebouw uit de grond te stampen, maar van de buitenkant heeft het resultaat meer weg van een betonnen cellencomplex. De typisch Oostenrijkse Gemütlichkeit krijgt geen vat op het vele glas en het minimalistische ontwerp oogt voornamelijk saai. Van binnen is het project beter geslaagd.

Concept

Het concept van Cube is toegespitst op het behoeftenpakket van ‘de snowboarder/mountainbiker’. Je kunt er 24 uur per dag in- en uitchecken, je board/bike kan mee naar je kamer en met een bar, een club, een restaurant, een hele batterij computers en een klimwand hoef je niet eens de deur uit om je te vermaken. Dat ik stond te popelen om weer te vertrekken, kan de Cube dan ook niet worden aangerekend. Ik had iets beters te doen.

NTC

De letters NTC staan voor “New Technology Center” en bij NTC-Shops kun je apparaten huren om zogenaamde ‘fun- en trend-sporten’ mee uit te proberen. In de praktijk komt dat er op neer dat je met een snowcycle of een snowfox de berg op wordt gestuurd en dat je vervolgens op je weg naar beneden zo weinig mogelijk stuurt, zo weinig mogelijk remt en zo weinig mogelijk botst. En het is prachtig!

A bike without brakes

Het klinkt gevaarlijk, onverantwoord en roekeloos, maar dat valt best mee. De apparaten zijn verdacht goed bestuurbaar en de afdaling in Biberwier is breed en vlak genoeg om de controle over je voertuig te kunnen bewaren. Het geeft wel een enorme kick en ik raad iedereen met klem aan een keer een snowcycle te proberen. Aan de omschrijving van het vrouwtje van de verhuur kan ik niet tippen: “Don’t worry! It’s like a bike without brakes and tires..” en zo is het!

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!