8 november 2017 door Michiel in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

Turracher Höhe

De afgelopen dagen is er in de Alpen ontzettend veel sneeuw gevallen. De koude noordwestelijke stroming zorgde voor flink wat afkoeling, waardoor de neerslag als sneeuw viel en op veel plaatsen voor een heus wit tapijt zorgde. In de zuidelijke Alpen viel de meeste sneeuw, op diverse plaatsen meer dan een halve meter! Op de hoogste pistes viel hier en daar zelfs een meter sneeuw! Het noordwesten van Italië ontving de grootste hoeveelheid. De komende dagen blijft het aan de koude kant en kan er verse sneeuw blijven vallen. De winter heeft dit jaar vroeg zijn intrede gedaan!

Kans op verse sneeuw blijft aanwezig

Vandaag valt er boven de 1000 meter nog wel wat sneeuw, maar de meeste sneeuwval is nu even geweest. Morgen en vrijdag blijft het in de Alpen lang droog. In de loop van vrijdagmiddag komt er vanuit het noordwesten een nieuwe storing die in Zwitserland voor verse sneeuw zal zorgen vanaf zo'n 1500 meter. In Oostenrijk blijft het droog. Zaterdag is het wisselvallig weer. Het is regenachtig, maar boven de 1500 meter valt sneeuw. In het zuiden breekt de zon nog door. Zondag stroomt er beduidend koudere lucht de Alpen binnen. De vorstgrens daalt naar zo'n 500 tot 700 meter, waardoor het ook in de lagere delen weer witter zal gaan worden.

Aan de koude kant

Volgende week blijft het in de Alpen aan de koude kant, waardoor storingen geregeld sneeuw kunnen brengen. Tussen het Azorenhoog en een krachtig lagedrukgebied boven Scandinavië zien we een noord tot noordwestelijke stroming die het voorlopig nog wel even vol lijkt te houden. Het weerbeeld zal dan ook vaak winters zijn met een sneeuwgrens rond de 500 meter. Er waait in de bergen wel een sterke noordelijke wind die het soms onaangenaam maakt.

(Val Thorens: 08-11-2017, 09.00 uur)

Winter is er vroeg bij

Al met al kunnen we dus zeggen dat de winter vroeg zijn intrede heeft gedaan in de Alpenlanden. Het is natuurlijk te vroeg om te zeggen dat dit ook het beeld zal zijn voor de rest van het seizoen. In ieder geval zitten de vroegboekers goed die er volgende week op uit gaan. Met de weerkaarten die nu op tafel liggen lijken witte pistes (boven de 1000 meter) een zekerheid.

14-daagse weersverwachting Lech

Ehrwalder Alm

Ehrwalder Alm

Olympiaregion Seefeld

Olympiaregion Seefeld

Arabba

Arabba

Val Gardena

Val Gardena

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen