16 november 2017 door Thijs in 'Tips''

Serfaus-Fiss-Ladis by night

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis - Andreas Kirschner

Zodra de avond valt in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zit de wintersportdag er nog niet op. Ook na het skiën valt er nog het nodige te beleven in dit levendige gebied. Hopelijk heb je nog wat energie overgehouden om te rodelen of te schaatsen. Ook moet je tijdens je wintersport zeker even gaan kijken bij een van de nightshows. Hoewel Serfaus-Fiss-Ladis een echt familieskigebied is, vind je hier ook bruisende après-ski. Doe je het na het skiën liever wat rustiger aan dan is een Sunset Dinner in het Monte Mare restaurant een echte aanrader. In dit weblog hebben we 5 tips voor na het skiën in Serfaus-Fiss-Ladis voor je op een rijtje gezet.

#1. Nightshows

Zowel in Serfaus, Fiss als Ladis worden er door de skischool avondshows georganiseerd. Tijdens de adventurenight in Serfaus is in 2017/2018 ‘Serfaus und die Liebe’ het thema. Op het plateau bij de Komperdellbahn kun je je verheugen op een skishow compleet met ski-acrobaten en vuurwerk. De Nightflow in Fiss staat komend jaar volledig in het teken van ’50 jaar Fisser Bergbahnen’. Op de Möseralm piste zorgen acrobaten, dansers en skileraren gezamenlijk voor een spectaculaire show met muziek en show-effecten. Ladis heeft geen eigen skishow, maar er worden tijdens de winter wel diverse evenementen georganiseerd.

Adventurenight in Serfaus: woensdag 21.00 uur
Nightflow in Fiss: dinsdag 20.30 uur

Vuurwerk Serfaus-Fiss-Ladis

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis - Foto Mueller

#2. Avondrodelen

Op woensdagavond kun je vanaf 18:00 uur rodelen op de 4 kilometer lange rodelbaan van de Komperdell naar Serfaus. Elke donderdag vanaf 18.00 uur vindt in Fiss het traditionele avondrodelen plaats op de 3,8 km lange, verlichte Möseralm-afdaling. En daarna is het tijd voor fondue in bergrestaurant Möseralm!

#3. Après-ski

Wie na het skiën liever direct de après-ski in duikt zit goed in Fiss en Serfaus. Gemoedelijk en authentiek, zo kun je de après-ski in deze plaatsen het beste omschrijven. In Fiss is de Hexenalm een bar die je niet mag missen. Vanaf een uur of drie barst het feest hier los, wanneer de zon achter de bergen verdwijnt, keert iedereen terug naar het dorp. Ook Hackl's Kaller en de Dorfstadl zijn gezellige bars in Fiss. De Patschi Pub van Serfaus ligt direct aan de piste, maar is ook voor niet-skiërs bereikbaar. Het feest gaat hier door tot in de vroege uurtjes. Ook de George Pub en BamBam zijn aanraders!

Hexenalm

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis

#4. Schaatsen

In Nederland is schaatsen op natuurijs steeds minder mogelijk, maar in Ladis kun je dit gewoon doen op de slotvijver. Elke avond kun je hier met volle teugen genieten van een romantische omgeving. Bind de ijzers onder en zwier door een prachtig verlichte, wit glinsterende winternacht. Het hele gezin - van groot tot klein - beleeft op het ijs een fijne tijd vol afwisseling. De schaatsen kunnen hier bij de vijver ook worden gehuurd. Het schaatsen is voor alle bezoekers gratis. De ambiance van de schaatsbaan op de slotvijver in Ladis zorgt voor een bijna nostalgische afwisseling tijdens een wintersportvakantie in deze omgeving.

Schaatsen Ladis

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis

#5. Sunset Dinner

Zodra de ondergaande zon de bergtoppen in skigebied Masner in warm licht hult en langzaam maar zeker de schemering invalt, geniet je al van een aperitief. Na dit indrukwekkende schouwspel stap je in de gezellige drukte van restaurant Monte Mare en geniet je van alle culinaire bijzonderheden en verwennerijen die op tafel komen. Om 20.30 uur, wanneer de zon achter de bergen van het Masner-gebied is verdwenen, keer je terug naar het dal. Per pistebully welteverstaan!

Klik hier voor meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.