15 november 2017 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Kappl en See de kleine broertjes van Ischgl

Ischgl is een klinkende naam in de wintersportwereld. Het grote moderne skigebied en de bruisende après-ski trekken veel vakantiegangers aan. Echter op korte afstand van Ischgl, in hetzelfde Paznaun, liggen twee leuke dorpjes met knusse skigebieden: Kappl en See im Paznaun. Deze bestemmingen zijn perfect voor families met kids: het is er overzichtelijk, er zijn mooie kinderlanden en fijne pistes voor het hele gezin. Maar het zijn ook ideale bestemmingen voor mensen die wel willen genieten van de enorme Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, maar graag in een rustig dorp willen verblijven, waar tevens de prijzen een stuk lager liggen. In dit artikel stellen we beide dorpen en skigebieden aan je voor.

See: knus en rustig

Wanneer je vanuit Landeck Paznaun inrijdt, kom je als eerste langs het dorpje See im Paznaun. Veel wintersporters rijden dit leuke dorpje snel voorbij, omdat ze onderweg zijn naar Ischgl: zonde! Het knusse rustige dorpje is een fijne plek voor een afwisselende wintersport. Families met kinderen voelen zich hier sowieso thuis, maar ook mensen die de prijzen van accommodaties in Ischgl aan de hoge kant vinden, strijken vaak in See neer. Vervolgens komen ze erachter hoe leuk dit typische Oostenrijkse dorpje is, dat bovendien ook nog een prima eigen skigebied heeft.

Skiën in See is niet alleen voor beginners

Het skigebied van See telt ruim 40 kilometer aan pistes en is behoorlijk afwisselend. Het overgrote deel van de pistes is rood (25 km), dus het biedt ook de gevorderde skiër voldoende uitdaging. Een absolute aanrader is de zwarte ‘Adrelin’ afdaling. De diverse off-piste routes die ontsloten worden door de relatief nieuwe Versingbahn zijn super voor off-pisteliefhebbers. Voor beginners zijn er fijne blauwe afdalingen en bij het Panoramarestaurant bij het bergstation van de gondel ligt een prachtige brede oefenhelling. Hier vind je tevens de KIDS Club See, waar kleintjes vanaf 2 jaar terecht kunnen, zodat papa en mama lekker kunnen gaan skiën. De authentieke knusse berghutten zijn klein en passen perfect in dit fijne skigebied. Een heel andere wereld vergeleken met het iets verder gelegen Ischgl. En ook mooi meegenomen: kinderen onder de 8 jaar kunnen hier gratis skiën wanneer een ouder een skipas koopt.

Kappl: ideale plek voor de hele familie

Kappl ligt nog iets verder het Paznaun in, dichterbij Ischgl. Evenals See ligt het dorp gedeeltelijk langs de hoofdweg, maar zodra je iets verder van deze straat logeert, overheerst de rust. Ook hier zijn de accommodaties een stuk vriendelijker geprijsd dan in Ischgl. Je hebt er volop keuze aan hotels en appartementen. Doordat Kappl iets hoger ligt dan See, heb je hier wat meer kans op sneeuw in het dorp en dat is fijn. De kids kunnen dan na het skiën heerlijk sleetje rijden op een helling naast je logeeradres.

Het zonnige skigebied van Kappl

Ook het skigebied van Kappl is niet al te groot: 38 km aan pistes. Koop je echter een skipas die in het hele dal geldig is, dan kun je ook een dagje skiën in See, Ischgl of Galtür. Zo heb je een afwisselende week. De pistes van Kappl reiken tot een hoogte van 2690 meter wat natuurlijk perfect is voor de sneeuw. De pistes liggen hier vooral op het zuiden. Voordeel is dat je heerlijk kunt genieten van het zonnetje, maar laat in het seizoen, kan zeker de dalafdaling nog weleens papperig worden. Ook Kappl is een paradijs voor de kids met het Sunny Mountain Erlebnispark dat direct bij het bergstation van de Diasbahn ligt en maar liefst 25.000 m² groot is. Hier liggen speciale kinderpistes en liften, zodat de allerkleinsten op een leuke manier leren skiën. En voor papa en mama is er met 22 km aan rode pistes ook voldoende uitdaging te vinden. Daarnaast staat Kappl bekend als een paradijs voor freeriders.

Freeriden in Kappl en See

Kappl en See hebben ook geweldige mogelijkheden voor freeriders

Kortom, ben je op zoek naar een leuk skigebied voor de hele familie, of wil je betaalbaar in de buurt van Ischgl verblijven? Denk dan eens aan deze twee Tiroolse dorpjes!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen