27 januari 2009 door Miranda in 'Reisverslagen'' | 2 Reactie(s)

De zuidkant van de Alpen heeft een aantal kenmerken: veel zon en over het algemeen iets minder kans op sneeuw. Maar... als er dan sneeuw valt, valt er vaak veel. En dat is dit jaar zeker het geval! Volgens de statistieken is er in Madonna di Campiglio (Trentino, Italië) vanaf het begin van dit winterseizoen al 6 meter sneeuw gevallen! En voor de komende weken is weer heel veel sneeuw voorspeld.

De winter is vroeg begonnen

Koning winter trakteerde ons dit jaar vanaf begin november al op sneeuw, veel sneeuw. Half november waren er al veel dorpen in Trentino ingesneeuwd en wegen onbegaanbaar.

Zonnige kerst en oud&nieuw

Gelukkig voor het toerisme waren vlak voor de kerst de wegen goed begaanbaar en konden alle vakantiegangers hun bestemming goed bereiken. De vakantieperiode van kerst en oud&nieuw werd overladen door heel veel zon. Geweldige sneeuw en zon, wat wil je nog meer?

En deze week: weer veel sneeuw

Na een periode van zon en gemiddeld één keer per week een lekkere sneeuwbui, kwam er deze week weer een enorme hoeveelheid sneeuw op ons af. Deze week heb ik twee dagen binnen gezeten, want het was echt heel slecht; veel neerslag en wind. In de hoop dat de sneeuwschuivers hun werk inmiddels hebben gedaan ben ik vanochtend richting Andalo gereden. Gelukkig valt het mee op de weg, de sneeuwgrens ligt pas rond de 1000m. En het is rustig op de parkeerplaats, dat betekent weinig mensen in het skigebied; prima!

75 cm verse sneeuw, lawinegevaar 4

Koning winter heeft ons de afgelopen dagen weer getrakteerd op een prachtige witte deken van 75cm. Hoewel de verleiding enorm groot is blijf ik vandaag toch maar voornamelijk op de piste. Door de enorme sneeuwval is er wederom een enorm lawinegevaar, 4 op een schaal van 5, dat moet je wel serieus nemen. Ik zie een aantal mensen van “onze” favoriete poederafdaling komen, maar waag me er zelf maar niet aan. Er stond vast niet voor niets vanochtend ineens een bord “lawinegevaar”. Hopelijk volgen niet teveel mensen, zodat deze mooie helling niet binnen no-time verspoort is.

Poedergevoel

Ik zoek een paar korte stukjes uit waar het niet te steil is en tussen de bomen, zodat ik toch nog even het poedergevoel krijg. Aangezien de temperaturen toch weer wat hoger zijn dan de afgelopen weken is de sneeuw een stuk zwaarder. Als de zon vervolgens nog achter de wolken vandaan komt, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Helaas begeeft mijn fototoestel het na één foto, dus niet veel beelden van deze mooie dag. Na nog een paar heerlijke afdalingen op de piste keer ik moe en voldaan huiswaarts. Wat een winter!

Reactie(s)

door Mieke Mulder op 31 januari

Hallo Miranda, Leuk verslag heb je gemaakt over italie, 13 februari vertrekken wij met onze kinderen en kleinkinderen naar Pozza di Fassa en hopen uiteraard dat de vele sneeuw die is gevallen er nog ligt. Verleden jaar zijn mijn man en ik ook in Pozza geweest en wij vonden het er fantastisch ook al was er echt alleen maar sneeuw op de piste en daarbuiten was het helemaal groen. Wat een sneeuwmakers zijn die Italianen. Dat is dit jaar niet nodig zoals het er nu uit ziet. Het mooie van Pozza de Fassa is dat je ook die prachtige Sella ronde kunt doen, en heb je geen zin in veel drukte dan blijf je lekker in het gebied van Pozza. De prijzen van de drankjes zijn vreselijk goedkoop, een glas wijn op het einde van de dag op de piste was maar € 1.00 en ook nog op een gezellige plek. Wij hopen dat we dit jaar met z'n allen een fantastische ski vakantie hebben, iedereen heeft er heel veel zin in. Groetjes Miekedoor Miranda op 1 februari

Bedankt voor je reactie Mieke en leuk dat je zo enthousiast bent over Italia. Nou die sneeuw is nog niet weg als je komt hoor! Er is deze week weer veel sneeuw voorspeld. Alvast een fijne vakantie!Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen