Skip to navigation Skip to main content

Spectaculair toerski avontuur in Montafon/Vorarlberg

Foto: © Stefan Kothner - Montafon Tourismus

Toerskiën wordt steeds populairder. Zonder behulp van liften zelf een berg beklimmen en vervolgens afdalen over de mooiste poederhellingen. De regio Montafon in Vorarlberg is een ideale omgeving voor het maken van indrukwekkende toerskitochten. Er is zelfs een 6-daagse tocht ‘Montafon Traverse’ uitgezet, waar je het hele grensgebied tussen het Montafon en Zwitserland ontdekt op de toerski’s. Je toert door een indrukwekkend landschap van sneeuw, ijs en rotsen. Is deze hele tocht iets te ambitieus voor je, dan kun je ook kiezen voor alleen de 5e etappe. Deze kun je afleggen samen met een berggids. Een onvergetelijk avontuur!

Montafon Traverse: tocht voor bikkels

De Montafon Traverse is een hoog-alpine tocht die niet geschikt is voor beginners. Je dient over een topconditie te beschikken om alle steile hellingen te kunnen beklimmen. Daarnaast is een goede skitechniek van belang om veilig en gecontroleerd de moeilijke afdalingen te overwinnen. Is dit allemaal wat teveel van het goede, dan kun je ook slechts een deel van de tocht afleggen. Ook hier is een goede conditie en skitechniek nog steeds van groot belang.

Foto: © Stefan Kothner - Montafon Tourismus

De koningsetappe van Gargellen naar de Lindauer Hütte

De 5e etappe loopt van Gargellen naar de Lindauer Hütte en wordt gezien als het mooiste deel van de hele Montafon Traverse. Dit deel biedt een ideale mix van heerlijke afdalingen en adembenemende uitzichten en duurt minimaal 7 uur. Het is niet alleen genieten tijdens de afdalingen, maar ook gedurende het klimmen heb je een continu uitzicht op de meest indrukwekkende bergtoppen van de omgeving: de steile zuidelijke rotswanden van het Rätikon-massief. Deze skitocht is onvergetelijk en het feit dat het geen ‘easy one’ is maakt ‘m eigenlijk alleen maar aantrekkelijker.

Foto: © Stefan Kothner - Montafon Tourismus

Op pad met een skigids

Wil je de 5e etappe van deze avontuurlijke tocht beleven, ga dan op pad met een lokale, gediplomeerde skigids en begin op tijd met het op peil brengen van je conditie en skitechniek. Een gids kent de omgeving als geen ander en draagt zorg voor jouw veiligheid. Je vertrekt ’s ochtends voor dag en dauw en neemt de eerste lift omhoog naar het bergstation van de Kristallbahn in Gargellen. Na de eerste afdaling richting Täli is het tijd om de vellen onder ski’s te plakken. Na ongeveer 45 minuten klimmen, bereik je de St. Antönier Joch en ga je in Zwitserland verder naar de Riedkopf. Hierna mag je weer een heerlijke afdaling maken waar je tevens honderden hoogtemeters overbrugt.

Langste klim van de dag en welverdiende afdaling

Eenmaal in Partnun passeer je Berghaus Sulzfluh en Berghaus Alpenrösli, plekken waar je even snel wat kunt eten of drinken. Daarna is het tijd voor de langste klim van de dag naar de Carschinahütte. Laat in het seizoen kan het hier op de zuidelijke hellingen flink warm worden. Na de laatste klim naar de Drusentor is het tijd om af te dalen naar de Lindauer Hütte; het doel van de dag. Hier is het tijd voor een goede lunch bij de familie Beck. Afhankelijk van de sneeuwcondities is de afdaling door het Gauertal naar Tschagguns de afsluiter van deze onvergetelijke tocht.

Meer weten over deze legendarische tocht in het Montafon/Vorarlberg of wil je reserveren? Klik dan hier >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.