23 november 2017 door Thijs in 'Wedstrijdsport''

Logo Olympische Spelen Pyeongchang

De Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang beloven weer mooie duels op de piste en in het snowpark op te gaan leveren. De alpineskiërs werken vijf individuele onderdelen af en één gezamenlijk teamevent. Alle ogen zullen weer zijn gericht op Marcel Hirscher en Lindsey Vonn. Bij het snowboarden is het de vraag of Shaun White op tijd fit raakt. Andere namen die in het oog springen zijn Lindsey Jacobellis (snowboardcross) en Vic Wild (parallelreuzenslalom). Bij het freestyle skiën zijn de Japanners en Amerikanen favoriet. In dit weblog alles over de kanshebbers bij het skiën en snowboarden op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

Kanshebbers alpineskiën (mannen)

Een grote kanshebber bij het alpineskiën is zonder twijfel Marcel Hirscher. De Oostenrijker met de Nederlandse moeder is al jaren de gedoodverfde favoriet op de slalom. Tijdens het wereldkampioenschap van 2017 in St. Moritz wist hij ook de reuzenslalom op zijn naam te schrijven. Aksel Lund Svindal keert weer terug van een blessure en hoopt op de reuzenslalom, super-g en afdaling een rol van betekenis te kunnen spelen. Henrik Kristoffersen is een van de jongere skiërs van het deelnemersveld en kan hoge ogen gaan gooien op de slalom en reuzenslalom in het Yongpyong Alpine Centre. De Amerikaan Ted Ligety (reuzenslalom) en Zwitserse Beat Feuz (afdaling) behoren ook tot de kanshebbers op eremetaal tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.

Tijden & data alpineskiën (mannen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Kanshebbers alpineskiën (vrouwen)

Denk je aan het alpineskiën bij de vrouwen, dan denk je aan Lindsey Vonn. Ook tijdens de Spelen van Pyeongchang gaat ze voor niets minder dan plaats 1. Haar belangrijkste uitdagers zijn Lara Gut (afdaling en Super-G), Anna Veith (reuzenslalom) en Mikaela Shiffrin (slalom). Andere namen waar rekening mee gehouden moet worden, zijn Ilka Štuhec, Tessa Worley en Nicole Schmidhofer. Vanuit eigen team krijgen Shiffrin en Vonn ook nog altijd concurrentie van Julia Mancuso.

Tijden & data alpineskiën (vrouwen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Kanshebbers snowboarden (mannen)

Bij het snowboarden vinden de freestyle onderdelen en snelheidsonderdelen plaats in het Bokwang Phoenix Park. De Parallelreuzenslalom is het domein van Andreas Prommegger en Vic Wild. Op de spectaculaire snowboardcross zal Pierre Vaultier weer dicht bij een medaille komen, maar Alex Pullin en Nate Holland gaan hem proberen dit moeilijk te maken. Bij de halfpipe springen er twee namen uit: Scotty James uit Australië en Shaun White uit de Verenigde Staten. De slopestyle en big air staan garant voor een duel tussen Mark McMorris, Ryan Stassel en Ståle Sandbech.

Tijden & data snowboarden (mannen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Kanshebbers snowboarden (vrouwen)

De bekendste vrouwelijke snowboarder is Lindsey Jacobellis. Al jaren is zij bijna onverslaanbaar op de snowboardcross en dat zal voor haar hopelijk in Pyeongchang ook zo zijn. Ook op de halfpipe zijn het de dames uit de Verenigde Staten die voor goud hopen te gaan (Kelly Clark, Maddie Mastro). Wereldkampioene Cai Xuetong uit China denkt daar echter heel anders over. De slopestyle en big air gaan mooie duels opleveren tussen Anna Gasser, Laurie Blouin en Silje Norendal. Bij de parallelreuzenslalom gaat het voor de eerste plek tussen Ester Ledecka, Julia Dujmovits en Patrizia Kummer.

Tijden & data snowboarden (vrouwen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Kanshebbers freestyle skiën (mannen)

Het freestyle skiën in het Bokwang Phoenix Park zal weer garant staan voor spectaculaire beelden. In de halfpipe moet je namen als Aaron Blunk, Mike Riddle en Kevin Rolland in de gaten houden. Ook op de slopestyle veel kanshebbers uit de Verenigde Staten: Joss Christensen en McRae Williams. De mannen die hun knieën in de waagschaal leggen tijdens de moguls zijn Ikuma Horishima en Mikael Kingsbury. Qi Guangpu en Zhou Hang uit China zijn de grote kanshebbers bij de aerials. De ski cross blijft een loterij maar als je toch je geld op iemand moet zetten, kies dan voor Victor Oehling Norberg of Jean-Frederic Chapuis.

Tijden & data freestyle skiën (mannen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Kanshebbers freestyle skiën (vrouwen)

Gaat Justine Dufour-Lapointe haar titel bij de Moguls prolongeren of is het toch haar zus Chloe of Britteny Cox die hier een stokje voor steken? In de halfpipe moeten de deelnemers rekening houden met de Japanse Ayana Onozuka, de Franse Marie Martinod en de Amerikaanse Maddie Bowman. Bij de slopestyle is Tess Ledeux de gedoodverfde favoriet. Ditzelfde geldt voor Ashley Caldwell en Xu Mengtao bij de aerials. Op de ski cross zijn Sandra Näslund, Ophelie David en Marielle Thompson kanshebbers voor eremetaal.

Tijden & data freestyle skiën (vrouwen) Olympische Spelen Pyeongchang >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen