26 januari 2009 door Miranda in 'Aankondigingen', Skigebieden onder de loep''

Vanaf deze winter is het mogelijk deel te nemen aan een 5-daagse skisafari vanuit Riva del Garda. Een goede mogelijkheid om de verschillende skigebieden van Trentino te verkennen. Overdag in de sneeuw en ’s avonds tussen de palmen!

Riva del Garda

Riva del Garda is een sfeervolle Italiaanse plaats aan het noordelijkste puntje van het Gardameer. Vooral ’s zomers is dit een populaire plaats voor een sportief publiek: watersporters, wandelaars, klimmers en mountainbikers. In de winter is het een stuk rustiger, maar nog steeds een levendig en gezellig stadje. Zelf woon ik in Torbole, ook aan het Gardameer, maar hier is het in de winter echt uitgestorven. Regelmatig gaan we naar Riva om even gezellig te wandelen over de promenade langs het meer, te winkelen of lekker een pizza te eten.

Skiën vanuit Riva del Garda?

Riva del Garda wordt in de winter omringd door witte bergtoppen. En zeker deze winter, een paar keer kwam de sneeuwgrens zo laag, dat zelfs de noordkust van het Gardameer wit was (Riva ligt op 70m). Vanuit Riva ben je in 30 tot 90 minuten in diverse skigebieden: Andalo, Madonna di Campiglio, Cermis, Folgaria en Monte Bondone.

Ski Garda Safari

Ski Garda Safari is een 5-daagse skisafari, waarbij je iedere dag onder begeleiding van een ervaren leraar in een andere skigebied skiet. Je wordt ’s ochtends bij je hotel opgehaald en naar het skigebied van die dag gebracht. De skileraar zoekt de beste pistes uit en geeft je uiteraard tussendoor ook tips en oefeningen om je techniek te verbeteren. In Italië kent men één niveau skileraar: “staatlich”. Dit houdt in dat je altijd op pad bent met de hoogst opgeleide skileraren, echte profi’s dus!

Wat kost het ongeveer?

Je kan een 5-daagse skisafari boeken voor 650,00 euro, hiervoor heb je de transfers vanuit Riva, skipassen, begeleiding van de skileraar en 5 overnachtingen in een 4-sterren hotel op basis van logies ontbijt.

Ook voor niet skiërs

Ik denk dat deze skisafari ook zeer geschikt is voor groepen waarvan de ene helft wil skiën en de andere helft graag iets anders doet. Lekker naar de sauna, winkelen, wandelen langs het meer of een uitstapje naar Trento of Verona. Tja, ik kan nog wel even doorgaan met wat voor leuke dingen je hier allemaal kan doen, maar dan wordt het zo’n reclametekst. Ik vond het gewoon een leuk nieuw initiatief van een wintersportvakantie. Laat maar een reactie achter als je meer wilt weten! Of klik hier >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen