20 oktober 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Skiroute op de Bichlalm bij Kitzbühel

Foto: © Bergbahn AG Kitzbühel

Skigebied Kitzbühel-Kirchberg staat bekend om zijn uitgestrekte en goed toegankelijke 'backcountry'. Freeriders genieten hier volop van geweldige avonturen in de natuur, een perfect off-piste landschap en ideale hellingen met een dik pak sneeuw. Van afdalen door uitgestrekte poedervelden tot ‘Big Mountain riding’, het is allemaal mogelijk. Vooral de Bichlalm staat, ook ver buiten de grenzen van Tirol, al jaren bekend als eldorado voor off-piste liefhebbers en toerskiërs. Heb je geen ervaring met de omgeving? Een ervaren freeridegids is bij een van de skischolen zo gevonden.

Nieuwe 2-persoons stoeltjeslift

In de zomer van 2015 is er een nieuwe 2-persoons stoeltjeslift naar de Bichlalm geopend. Daarvoor was het alleen voor toerskiërs mogelijk om dit bijzondere skigebiedje te bereiken. Bij het bergstation, op een hoogte van 1600 meter, bevindt zich tevens een nieuw panoramarestaurant. De Bichlalm beschikt over slechts één piste, maar is al jaren geliefd bij toerskiërs en freeriders. In het gebied, dat een oppervlakte van 200 km² heeft, is altijd ongerepte poeder te vinden. Zelfs nadat de liften gesloten zijn en de avond valt, wordt hier nog afgedaald. Je hebt hier namelijk geen last van pistenbully’s, omdat er ’s avonds niet wordt geprepareerd. Het komt de sfeer op de Bichlalm alleen maar ten goede.

Pistenbully naar het off-piste gebied

Nadat je met de stoeltjeslift boven bent gekomen, heb je de mogelijkheid om met de pistenbully dieper het off-piste gebied van de Bichlalm in te gaan. Er is plaats voor 15 personen en je wordt afgezet op de Stuckkogel (1888 m). Hier kun je heerlijke sporen door de poeder trekken te midden van een sprookjeslandschap. Een must see voor iedere freerideliefhebber tijdens een wintersport in Kitzbühel.

Tijd: vanaf december vertrekt de pistenbully dagelijks om 09.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 en 13.00 uur
Prijs: € 28,50 (1x Bichlalmlift + 1x pistenbully)

Pistenbully Bichlalm

Foto: © Bergbahn AG Kitzbühel

Het skiseizoen is al van start

Het dalstation van de Bichlalmlift ligt even buiten Kitzbühel, boven het plaatsje Aurach. Blijf je toch liever op de gebaande paden dan zijn er vanzelfsprekend nog tal van andere mogelijkheden. Vanuit Kitzbühel kun je direct met de lift naar de pistes van de Hahnenkamm of de Kitzbüheler Horn. De Kitzbüheler Horn is een zonnig en compact skigebied met 17 km skipistes en 3 km aan skiroutes. Vanaf de beroemde Hahnenkamm heb je onbeperkte mogelijkheden en kun je diep het skigebied in richting Kirchberg en via de Kitz 3S-Bahn richting Jochberg/Resterhöhe. Hoewel Kitzbühel niet over een gletsjer beschikt, is het skiseizoen hier op 14 oktober 2017 alweer van start gegaan!

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Kitzbühel >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen