1 oktober 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

La Plagne is een bekend en populair skigebied in de Franse regio Savoie Mont Blanc. Het is een verzameling van verschillende dorpjes en wijken. Onderin het skigebied vind je kleinschalige dorpjes met een vriendelijk karakter, zoals Plagne Montalbert en Champagny en Vanoise. Boven de 1800 meter liggen wijken die niet direct uitblinken qua looks, maar vooral heel praktisch zijn en ski in- ski out. Je logeert hier middenin het skigebied: ideaal, want je staat 's ochtends binnen 'no time' op de piste. In deze video geven we je een beeld van La Plagne en 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Piste: le Bozelet

Het skigebied van La Plagne is over het algemeen niet heel moeilijk. Er zijn veel blauwe afdalingen, waardoor het ook voor minder geoefende skiërs mogelijk is het hele skigebied te doorkruisen. (Ver)gevorderde skiërs missen hier wellicht wat uitdaging, maar lange tochten kun je er zeker maken. Een piste die je zeker niet moet overslaan als je in La Plagne bent, is de blauwe piste Le Bozelet. Deze afdaling loopt vanaf de top van de berg Les Verdons op 2500 meter richting Champagny en Vanoise. De piste is lang en biedt een prachtig uitzicht op het Nationale Park Vanoise.

#2. Pisterestaurant: Le chalet des Verdonts Sud

Wanneer je via onze eerste tip naar beneden skiet, kom je meteen langs één van de mooiste berghutten van het skigebied: Le chalet des Verdonts Sud. De ligging en uitzicht van deze hut is fantastisch. Er is een groot, zonnig terras en het eten smaakt er super goed.

La Plagne overzicht dorpen en skigebied

De diverse wijken van La Plagne liggen verspreid in het skigebied

#3. Après-ski: Fort Colorado

La Plagne is niet persé een bestemming waar je naartoe gaat om elke dag een enorm feest te bouwen. Toch zijn er in de diverse wijken gezellige bars, waar je na het skiën een biertje kunt drinken. Een plek waar het op de piste goed toeven is, is Fort Colorado. Het is een relaxte buitenbar, waar ze een goede sfeer weten te creëren met loungeplekken om te chillen, maar waar ook plaats is om te dansen. Je vindt Fort Colorado direct boven Plagne Centre op de piste. Ga gewoon op het geluid af...

#4. Spectaculair: met een bobslee naar beneden

In La Plagne ligt een Olympische bobsleebaan van 1,5 km lang en deze baan heeft 19 bochten. Als toerist kun je hier dagelijks een afdaling maken in een bobslee en dat is echt super! Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je in een echte bobslee afdalen met een ervaren piloot. Je behaalt dan snelheden van meer dan 110 km/u. De speedslee gaat zo'n 100 km/u en als laatste kun je met de 'bobraft' naar beneden. Hier zit je met 4 personen in en je bereikt snelheden tot ongeveer 80 km/u. Persoonlijk vond ik deze laatste leuker dan de snelste versie....

Plagne 1800 piste

De pistes in La Plagne zijn over het algemeen niet heel moeilijk

Tip 5: Le Coccoon Grill

In de tuin van Hotel Le Coccoon in Plagne 1800 staan twee houten hutjes. Deze bieden plaats aan 6 tot 21 personen. De chef steekt het vuur aan in de hutjes en als gast neem je plaats rondom het vuur. Voor je neus worden dan de heerlijkste steaks gegrild die je ooit hebt gegeten. Het behoeft waarschijnlijk veder geen uitleg dat dit heel speciaal is?

Dit waren onze tips voor een wintersport in La Plagne. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen