Skip to navigation Skip to main content

Nieuw: langste stoeltjeslift van de Alpen in Les Arcs

De langste stoeltjeslift van de Alpen staat vanaf wintersportseizoen 2017/2018 in Les Arcs. De Pré Saint Esprit-zone bij Arc 1950 wordt flink op de schop genomen en de nieuwe stoeltjeslift is hier een belangrijk onderdeel van. Iedereen die wel eens in Les Arcs op wintersport is geweest kent het oude model. Je zat maar liefst 15 minuten in een van de oudste (1980) en traagste liften van het skigebied. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift is 2850 meter lang en brengt je in iets minder dan 9 minuten naar een hoogte van 2304 meter. Les Arcs investeert in totaal 10,4 miljoen euro in de langste stoeltjeslift van de Alpen en de bijkomende voorzieningen.

Moderne 6-persoons stoeltjeslift

De oude 2-persoons Pré Saint-Esprit stoeltjeslift in Les Arcs was maar liefst 37 jaar oud en de traagste van het skigebied. Voortaan hoef je niet langer 15 minuten te bibberen, maar neem je plaats in een moderne 6-persoons stoeltjeslift met stoelverwarming en weerkap. De snelheid van de nieuwe lift is 3x hoger en het bergstation komt een stuk hoger te liggen. Deze beslissing is genomen om de wachttijden bij de populaire Arcabulle lift te minimaliseren. De doorstroming in het skigebied belooft een stuk beter te worden, aangezien de Plagnettes stoeltjeslift nu ook direct bereikbaar wordt. Voortaan kost het iets minder dan 9 minuten om het 2850 meter lange traject af te leggen. De capaciteit van de Pré Saint-Esprit stoeltjeslift stijgt naar 2700 personen per uur.

Oude en nieuwe Pré Saint-Esprit stoeltjeslift weergegeven op de pistekaart

Cijfers en feiten over de Pré Saint-Esprit stoeltjeslift in Les Arcs

Bergstation: Vallée de l’Arc Lengte: 2850 m
Hoogte bergstation: 2304 m Hoogteverschil: 470 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 8 min. en 30 sec.
Capaciteit stoeltjes: 6 personen Capaciteit lift: 2700 pers./uur
Aantal stoeltjes: 125 Plaats: Les Arcs

Verbreding piste Vallée de l’Arc

De Pré Saint-Esprit stoeltjeslift ontsluit de piste(s) van de Vallée de l’Arc. Deze piste wordt aangepakt en vlakker gemaakt om beginners hier ook zonder problemen te kunnen laten skiën. Het laatste stuk richting de Comborcière stoeltjeslift wordt 40% breder, waardoor de piste een breedte krijgt van 25 meter. Om de afdaling door de Vallée de l’Arc het hele seizoen in goede conditie te houden worden er 30 sneeuwkanonnen geplaatst tussen Arcabulle en Comborcière. De komst van de Pré Saint-Esprit stoeltjeslift en de extra aanpassingen zijn dus ook zeer goed nieuws voor beginners.

Foto: © Office de Tourisme Les Arcs

Meer investeringen in de toekomst

Met de komst van de ‘langste stoeltjeslift van de Alpen’ zit de modernisering van de Pré Saint Esprit-zone er nog niet op. In 2018/2019 staat de volgende fase gepland, waarin de Comborcière stoeltjeslift wordt vervangen en er een nieuwe blauwe piste ‘Le Loup’ wordt aangelegd. Al deze vernieuwingen moeten een betere connectie tussen Arc 1600/1800 en Arc 2000 opleveren. Ook staan de modernisering van de funiculaire in Bourg Saint-Maurice en de Transarc gondel in Arc 1800 op de agenda.

Paradiski: meer dan 400 km piste

Les Arcs bestaat uit vier moderne dorpen (Arc 1600, Arc 1800, Arc 2000 en het nieuwe Arc 1950) en maakt onderdeel uit van skigebied Paradiski. Dit paradijselijke skigebied beschikt over meer dan 400 kilometer aan pistes. Over de sneeuwzekerheid hoef je je geen enkele zorgen te maken. Hoogste punt van het skigebied is de Aiguille Rouge met 3226 meter. In het skigebied voelen zowel beginners als gevorderde skiërs zich thuis. Sinds 2003 zijn de pistes van La Plagne en Les Arcs met elkaar verbonden dankzij de

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.