7 januari 2009 door Coen in 'Opmerkelijk', Reisverslagen''

De goedlachse volkszanger Wolter Kroes beleefde de zomer van zijn leven. Hij nam bezit van de voetbalstadions met dé onbetwiste EK-hit “Viva Hollandia” en stond op één in zowel de Top 40 als de Mega Top 100 terwijl zijn vrouw beviel van zoon Tom (Kroes). De titel van zijn album dekte de lading: “Echt niet normaal...”

Witte kerst

Een jaar als dat van Wolter dient in stijl te worden besloten. Een jong gezin is bovendien gebaat bij een witte kerst, dus toog de familie Kroes zuidwaarts. Bestemming: Oostenrijk. Op 22 december streek het gezelschap neer in Westendorf. Als het om kerstversiering gaat, kennen Oostenrijkers doorgaans geen enkele mate, dus de stemming zat er gelijk goed in.

Dubbel feest

De verjaardag van Jezus wordt voorafgegaan door die van Wolter, dus de kalender van de Kroesjes voorspelde dubbel feest. Het was een fantastisch, maar ook een hectisch jaar geweest en de vakantie waar men toch wel erg naar had uitgekeken, was nu dan echt begonnen.

Hoge toppen, diepe dalen

Vrij, succesvol en bijna jarig begon Wolter aan wat slechts de eerste van een aantal onbezorgde skidagen had moeten worden. Zijn gelukzaligheid was van korte duur. Dat ervaren skiërs niet van risico’s gevrijwaard zijn, bewees Wolter Kroes toen zijn linker been plots geparkeerd stond in een laag papperige sneeuw. Een tuimeling. Een draai om zijn as.
Wolter ging, maar zijn schoen bleef staan.

Zwarte kerst

Drie akelig lange kwartieren later vervolmaakte het slachtoffer zijn afdaling. Per banaan. “Een zesvoudige beenbreuk en een gitzwarte kerst”, luidde de diagnose. En de familie besloot het jaar in mineur.

Gelukkig zijn Wolter en zijn familie weer thuis, want vooral ten tijde van rampspoed is de eigen haard goud waard, of zoals de Kroesjes plegen te zeggen: “Viva Hollandia!”

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen