Skip to navigation Skip to main content

Serfaus-Fiss-Ladis: alle innovaties op een rijtje

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een van de populairste skigebieden van Oostenrijk en dat willen ze graag zo houden. Het skigebied is constant in ontwikkeling en blijft innoveren om wintersporters te verrassen. Dat de pistes geprepareerd zijn en de wachttijden niet te hoog oplopen, vindt iedereen tegenwoordig vrij normaal. Er zijn echter nog tal van andere zaken waar wij ons over kunnen opwinden: gedrang bij de lift, onaardig personeel en verouderde liften. In Serfaus-Fiss-Ladis heeft men goed naar deze zaken gekeken en hiervoor verrassende oplossingen bedacht. In dit weblog lees je alles over de innovaties en ontwikkelingen in Serfaus-Fiss-Ladis.

'Helping Hands' van Serfaus-Fiss-Ladis

Dat behulpzaam en klantvriendelijk personeel het visitekaartje van het skigebied is, hebben ze in Serfaus-Fiss-Ladis goed begrepen. De ‘Helping Hands’ is een initiatief van het personeel zelf en ze zijn te herkennen aan de speciale handschoenen met de geel-blauwe keuren van het gebied. Ze helpen (kinderen en ouderen) bij het instappen, halen je ski’s uit de houder en staan met alles voor je klaar.

Snow-V: uniek hulpmiddel voor de ‘pizzapunt’

Skischool Serfaus-Fiss-Ladis heeft altijd veel aandacht besteed aan het leren van de juiste skitechniek. Telkens zijn er nieuwe methodes ontwikkeld met de Snow-V als laatste uitvinding. Bij de Snow-V nemen de kinderen met hun eigen uitrusting plaats op een railsystyeem, waardoor het maken van ‘de pizzapunt’ wordt gestimuleerd. Het railsysteem zorgt ervoor dat de ski's een V-vorm aannemen. Er kan in een veel vroeger stadium progressie worden gemaakt, met als gevolg dat kinderen een dag eerder het kinderland kunnen verlaten om verder te oefenen op de piste.

Foto: © Sunkid

Gampenlift: kindvriendelijke stoeltjeslift

De Gampenlift is al enige jaren in gebruik maar onderstreept nog altijd het innovatieve, familievriendelijke karakter van Serfaus-Fiss-Ladis. De eerste kindveilige stoeltjeslift ter wereld werd in 2008 in gebruik genomen en meet de lichaamslengte van de wachtende wintersporters. Vervolgens past de transportband zich op de hoogte van de kleinste passagier aan, waardoor deze ook makkelijk kan in- of uitstappen. Onderweg naar boven uit de lift vallen is in de ‘Familienbahn Gampen’ onmogelijk, omdat de beugel automatisch wordt gesloten en vergrendeld.

Comfort-skidepot in Fiss

Niets is zo vervelend als moeten slepen met je skimateriaal. Bij de servicepoints bij de dalstations van de kabelbanen kun je je materiaal afgeven voor onderhoud of een skikluis huren. Het moderne en ruime comfot-skidepot in Fiss is extra bijzonder. Roltrappen en een ondergrondse gang vanaf de parkeerplaats maken het depot eenvoudig bereikbaar. De lockers zijn zeer ruim en het deel waarin je je ski’s plaatst is voorzien van een schoonmaaksysteem dat iedere nacht z’n werk doet. Daarnaast is ieder depot voorzien van een gedeelte met drinkwater, spiegel en föhn.

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis >

Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.