13 september 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Wintersporters Val Thorens

Een topbestemming zoals Val Thorens heeft ieder wintersportseizoen weer nieuws te melden. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Moraine lift. Ook wordt er een nieuwe piste aangelegd en kun je voortaan gaan lunchen bij een Italiaans bergrestaurant. Europa’s hoogstgelegen wintersportdorp is constant in ontwikkeling en blijft jaar na jaar innoveren. Op 18 november 2017, wanneer het wintersportseizoen in Val Thorens van start gaat, moeten alle nieuwe voorzieningen gereed zijn.

Nieuwe 10-persoons Moraine gondel

De Moraine stoeltjeslift, die vlak onder de 360 Bar vertrekt, wordt vervangen door een moderne 10-persoons gondel. Sinds 1991 was de lift in gebruik en op dagen met een ijzige wind was het geen pretje om hierin te zitten. De kosten voor de nieuwe Télécabine de la Moraine bedragen 14 miljoen euro. Na iets minder dan 7 minuten sta je weer bovenaan de blauwe Moraine en Genepi piste.

Cijfers en feiten over de Moraine gondel in Val Thorens

Bergstation: Combe de Thorens Lengte: 2454 m
Hoogte bergstation: 2816 m Hoogteverschil: 466 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 7 minuten
Capaciteit gondel: 10 personen Capaciteit lift: 2800 pers./uur
Aantal gondel: 76 Plaats: Val Thorens


Nieuwe piste Plein Sud

De Plein Sud pistes zijn bij veel wintersporters geliefd. Breed, niet al te lastig en een prachtig uitzicht op Val Thorens. Vanaf komend seizoen heb je in dit gedeelte de beschikking over een vierde blauwe piste. Deze piste, welke vooral aan het einde van de dag druk bezocht wordt door skiërs die terugkeren uit Les Trois Vallées, maakt het nog gemakkelijker om terug te keren naar het hoger gelegen deel van het skidorp.

Pistekaart: nieuwe piste Plein Sud

Situatie van de nieuwe Plein Sud piste en 10-persoons Moraine gondel

Nieuw Italiaans restaurant

Dat je uitstekend kunt eten op de pistes van Val Thorens was al langer bekend. Er was echter nog geen restaurant dat zich volledig op de Italiaanse keuken richtte. Bistro Il Gusto brengt hier verandering in. Het nieuwe bergrestaurant ligt direct aan de piste en biedt uitzicht op de Cime Caron. Op de menukaart prijken klassiekers als minestrone, osso bucco, tiramisu, panna cotta en antipasti. Naast het restaurant komt er ook een lounge bar en een terras. Il Gusto ligt op loopafstand van het dorp en is ook bereikbaar via de Plein Sud stoeltjeslift of Carin gondel. Het restaurant is ook in de avonduren geopend.

Berghut bij het Lac du Lou

De omgeving rond het Lac du Lou is een van de mooiste plekjes van de vallei van Belleville. Het gebied is zeer geliefd onder off-piste skiërs, toerskiërs en sneeuwschoenwandelaars. In het bevroren meer is het mogelijk om te ijsduiken. Er is 1,2 miljoen euro geïnvesteerd om wintersporters hier een nieuwe rustplek te kunnen bieden. Op een steenworp gelegen van de oorspronkelijke berghut, die eveneens gerenoveerd is, biedt dit gebouw 31 slaapplekken en een grote eetzaal. Goed nieuws voor wintersporters die hier willen overnachten of pauzeren.

Berghut bij het Lac du Lou

Wipe Out in het Délir’Park

Wanneer het een dagje slecht weer is in Val Thorens hoef je je niet te vervelen. Er is onder meer een spa, je kunt gaan ijskarten of naar het sportcentrum waar het nieuwe Délir’Park is gevestigd. Op een oppervlakte van 630m2 heb je de mogelijkheid om het in de Crazy Challenge, een spelmodule van het type Wipe Out, op te nemen tegen je vrienden. Ook vind je hier een Ninja Contest, een Trampo Place en een Iron Cross (combinatie van rennen, gewichtheffen en klimmen).

Meer informatie over Val Thorens:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.