9 september 2017 door Thijs in 'Nieuws''

La Piste du Diable

Als je op zoek bent naar een sneeuwzeker, levendig en betaalbaar skigebied, dan is Les Deux Alpes een uitstekende optie. De pistes reiken door de aanwezige gletsjer tot 3600 meter, waardoor je je hier nooit zorgen hoeft te maken over de pistecondities. Bovendien kan ieder type wintersporter zich hier vermaken. Het pisteaanbod is veelzijdig, er is bruisende après-ski en er zijn tal van andere faciliteiten naast de piste. Voor komend seizoen staan er geen nieuwe liften gepland in het skigebied van Les Deux Alpes, maar worden er wel andere verbeteringen doorgevoerd. In dit weblog de nieuwtjes uit Les Deux Alpes voor het skiseizoen 2017/2018.

Efficiënter kunstsneeuw maken

Het doel van Les Deux Alpes is om 30% van het skigebied van kunstsneeuw te kunnen voorzien. Om dit te kunnen realiseren, wordt er een waterpijp geïnstalleerd om alle sneeuwkanonnen bij de Crêtes pistes van water te kunnen voorzien. Hierdoor stijgt de capaciteit van 600m3 per uur naar 2000 m3 per uur. Zo kan er, wanneer de omstandigheden optimaal zijn (tussen -4°C en -8°C), en dat is tegenwoordig steeds minder het geval, op volle toeren kunstsneeuw gemaakt worden. De volgende stap is de installatie van 6 nieuwe sneeuwkanonnen langs de Puy-Salié lift. Het smeltwater dat afkomstig is van de gletsjer gaat hier weer omgezet worden in sneeuw. De investering bedraagt € 800.000 en is uniek in de wereld. Nooit eerder zijn er sneeuwkanonnen geplaatst op een actieve gletsjer (3200 tot 3400 meter).

Skiërs in Les Deux Alpes

Foto: © Office de Tourisme Les 2 Alpes / Monica Dalmasso

Nieuwe activiteiten in Les Deux Alpes

Op de pistes van Les Deux Alpes valt veel meer te ondernemen dan alleen skiën en snowboarden. Vanaf komend seizoen heb je ook de mogelijkheid om op pad te gaan met een snowscoot of Snooc. De snowscoot bestaat uit een frame en twee korte boards, waarbij je je voeten op de achterste plank houdt. De Snooc is een Franse uitvinding die toerskiën en rodelen combineert. De snowscoot en Snooc zijn op diverse plekken in het dorp te huur en worden toegelaten in de Jandri Express. Ook wordt er komend seizoen een nieuwe rodelbaan gerealiseerd bij het kindergedeelte direct bij het dorp.

Elektronisch betalen met een polsbandje

Door de invoering van het ‘Touch’n Go’ polsbandje hoef je voortaan niet meer je pinpas of cash bij je te dragen. Je kunt het polsbandje opladen met een bedrag naar keuze om hier vervolgens de toegang tot diverse activiteiten van te betalen. Bovendien profiteer je met het polsbandje van minimaal 15% korting op die faciliteiten. Aan het einde van je wintersport kun je het bedrag dat nog op het bandje staat terug laten storten.

Evenementen Les Deux Alpes 2017/2018

Les Deux Alpes is een wintersportbestemming waar ieder seizoen tal van evenementen worden georganiseerd. De Mad Snow Race staat voor de tweede keer op het programma. Op 21 januari 2018 moeten de deelnemers een zo snel mogelijke tijd neerzetten op het 5 km lange parcours vol moguls, jumps, airbags en andere obstakels. Andere events in Les Deux Alpes die veel publiek trekken zijn onder meer het Rise Festival (16 tot 23 december 2017), het Brox Festival (14 en 15 april 2018) en het Grrabba Dub Music Festival (20 tot 22 april 2018).

Meer informatie over Les Deux Alpes

Les Deux Alpes by night

Foto: © Office de Tourisme Les 2 Alpes / Bruno Longo

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen